35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
HírekSport

Betelt a pohár a szurkolóknál – nyolcmilliós büntetés és szektorbezárás

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) összevont eljárás alapján az FTC-t,  a Honvéd elleni idegenbeli és az Újpest elleni hazai  bajnoki mérkőzésen  szurkolói részéről történt rendzavarások (obszcén kifejezések bekiabálása és jelentős mennyiségű pirotechnikai eszköz használata), valamint   mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértése miatt  8.000.000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi,  továbbá elrendeli a Groupama Aréna  (Stadion)   „B1”, „B2”, „B3” és „C1” szektorainak 1 (egy) soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésen történő lezárását.

 

Emlékeztetőül ezt itt hagyjuk: A miniszterelnök pénteken Miskolcon kampányolt, és természetesen megtekintette a Diósgyőr 13 milliárdos stadionját is: piros-fehér sálba bugyolálva találkozott a klub vezetőivel és a szurkolókkal is. Orbán Viktor az egyik szurkolói felvetésre aztán megjegyezte, bizony neki is hiányzik a tüzijáték és a rakétázás a nézőtérről, mint minden igazi ultrának: “Felvetettük neki, hogy a pirotechnika nagyon hiányzik a stadionokból, erre azt válaszolta, hogy neki is, mert nem igazi a hangulat nélküle. Nem érti, hogy az MLSZ miért tiltja. Én felhívtam a figyelmét rá, hogy ezt törvény szabályozza, erre volt a reakciója, hogy ha az MLSZ benyújtana egy módosítást, akkor ők megszavaznák” – írta még tavaly márciusban a 444.hu.

Pirotechnika alkalmazása NB I-es meccseken

Ez volt az egyik pontja az MLSZ és a Szurkolói Iroda között 2012. májusában kötött megállapodásnak:
– Az MLSZ vállalja, hogy Szabályzataiban nem tiltja a pirotechnikai eszközök biztonságos, az érvényes jogszabályok betartásával történő használatát mérkőzéseken, illetve az érvényes jogszabályokhoz képest nem alkalmaz szigorúbb szabályozást.

Tehát Csányi Sándor korábban már engedélyezte a meccseken. Szurkolói körökből származó információink szerint, náluk most telt be az a bizonyos pohár, így ismét célkeresztbe veszik az MLSZ-t.

Az erő velük lesz…

A FEB a DVSC-t, a Diósgyőr elleni hazai bajnoki mérkőzésen  szurkolói részéről történt rendzavarások (obszcén kifejezések bekiabálása és nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz használata), valamint  mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértése miatt  4.000.000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Tonci Kukoc (Budapest Honvéd) két mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mivel a ZTE elleni mérkőzés lefújása után egy hazai rendezővel szóváltásba keveredett, meglökte és fejelő mozdulatot tett felé.

A DVTK ellen 2–1-re megnyert mérkőzésen kiállított Varga Kevin (DVSC) hárommeccses eltiltást kapott.

MLSZ.hu – 444.hu – csakfoci.hu

További híreink

Nemzetközi droghálózatot számoltak fel

Dunai Tibor

WHO: ha a Föld teljes lakosságát beoltanánk, akkor is terjedne a vírus

Faragó Dániel

Még a DK helyi embereinek is vállalhatatlan Márki-Zay zavaros hátterű jelöltje- csak a Jobbik fogadná be

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben