5.4 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
HírekKiemeltKülföld

Betiltották a vadállatok kereskedelmét és fogyasztását Wuhanban

Hubei központi tartományának közigazgatási hatóságai öt évre betiltották Wuhanban – amely Kínában a koronavírus kitörésének epicentrumaivá vált – a vadállatok vadászatát, tenyésztését és a fogyasztását is – adta hírül az orosz állami hírügynökség.

A határozat szó szerint úgy fogalmaz, hogy a

“vadon élő állatok fogyasztását, vadászatát, a vadon élő állatok illegális kereskedelmét, valamint a fogságban tartott vadon élő állatok tenyésztését étkezés céljából teljes körű tilalommal vezetik be.”

A határozat szerint mostantól tilos vadon élő állatokat és az azokból származó termékeket fogyasztani, különösen valamennyi szárazföldön élő állatot, ideértve az állami listán szereplő védett vadállatokat. Az állatok kereskedelmének vonatkozásában – amint azt a nyilatkozat is kimondja – a tilalom vonatkozik a piacokra, online kereskedelmi felületekre, üzletekre és más kereskedési helyekre is. Azt is meg kell jegyezni, hogy egyetlen szervezetnek vagy egyéneknek sincs joga a vadon élő állatok és az azokból származó termékek fogyasztását reklámozni, arra a figyelmet felhívni.

Ez a tilalom a közzététel napjától számítva öt évig hatályos – mondja ki a dokumentum.

Február végén a Kínai Népképviselők Közgyűlésének Állandó Bizottsága (NPC), a legmagasabb jogalkotó testület úgy döntött, hogy betiltja a vadon élő állatok illegális kereskedelmét, és felszámolja az országban a vadhúsevés szokását. Ezt a döntést a koronavírus miatt hozták meg, amely a tudósok szerint vadon élő állatokból terjedt át az emberekre.

Forrás: tass.ru

Fotó: newscientist.com

További híreink

A szégyen napja – 18 éves a balliberális hazaárulás

Faragó Dániel

A hangos kisebbség akarata érvényesült – német lapok szerint csak két játékos szeretett volna politizálni Katarban

Faragó Dániel

Végstádium – tizenötszörösére ugrott a fodrászüzlet rezsije egyetlen hónap alatt

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben