3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
Kiemelt

Bevándorlás: szigorítanak a dánok

Folyamatosan szigorodnak a migránsokra vonatkozó szabályok Dániában, egyre kevésbé szeretnék beengedni őket az országba – mondta a Migrációkutató Intézet kutatója vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Kovács Emese közölte, hogy az utóbbi időben a dán média egyre többször számolt be arról, hogy második generációs bevándorló fiatalok erőszakosan viselkednek, bántalmazzák a dánokat, rongálják a köztulajdont és rabolnak. Ezek olyan fiatalok, akik a gettóból származnak, és azt látják, hogy a szüleik sem tudnak beilleszkedni a dán társadalomba, nem tudnak vagy nem akarnak munkát vállalni, ezért lázadni kezdenek a társadalom ellen – tette hozzá.

Kiemelte: a bűncselekményeket nagyon fiatalok, 9-13 év közöttiek is elkövetik, ellenük nem tud mit tenni a rendőrség.

A kormány szigorúbb szabályokat vezetett be a bandabűnözés ellen, például a rendőrség átkutathatja azokat a gyanús járműveket, amelyek olyan területen vannak, ahol bandakonfliktus van, és a bandatagokra kiszabható büntetést is megduplázhatják. Az eddigi intézkedéseknek viszont nincs eredménye, a kormány nem tudja, milyen konkrét intézkedéseket lehetne tenni – mondta Kovács Emese.

Hozzátette: egy másik probléma, hogy a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedéseket felülírják a bevándorlók kulturális szabályai, így például több száz fős temetéseket tartanak, és a ramadán (iszlám böjti hónap) alatt összegyűltek imádkozni.

(MTI – fotó: origo.hu)

További híreink

Vakcinákról és menekültkérdésről is megállapodtak a G20-ak

Magyar Jelen

Minek kell még történnie, hogy kiadják a tűzparancsot az EU külső határain?

Horváth Tamás

A bevándorlás megkönnyítésével oldaná meg a munkaerőhiányt a német kormány

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben