5 C
Budapest
2021. április 13., kedd
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Bevándorláspárti minisztert támadtak meg afrikai migránsok Franciaországban

Francois Mitterrand városfejlesztési miniszterét és egyébként milliárdos üzletembert, Bernard Tapie-t és feleségét otthonában érte a brutális támadás, álmukban támadt rájuk négy betörő, megkötözték és megverték őket. Bernard Tapie évek óta súlyos beteg, gégerákja után újabb daganatokkal kellett megküzdenie, ősszel egy felkavaró interjúban arról beszélt, hogy nem látja már a kiutat – írja az Origo a V4NA nemzetközi hírügynökségre hivatkozva.

Otthonában, alvás közben támadták meg a masszív migráció lelkes támogatóját, Bernard Tapie milliárdos francia üzletembert, és feleségét, Dominique Tapie-t. A négy maszkos férfi a hátsó ablakon mászott be a házba, a tulajdonosokat megkötözték, és megverték.

A BFMTV értesülései szerint két órát és ékszereket raboltak a betörők a Párizstól délnyugatra fekvő Combs-la-Ville-beli házból. Az üzletember fia szerint a tettesek pontosan tudták, kihez törtek be.

A 78 éves Bernard Tapie sikeres üzletember, politikus, korábban miniszter is volt, fia elmondása alapján a támadók széfet kerestek a házban, de nem találták meg. Bernard Tapie a kilencvenes évek elején a szocialista kormány városfejlesztési minisztere volt, az Olympique Marseille focicsapatával Bajnokok Ligáját nyert (az OM tulajdonosa volt), de egy időben az Adidas is az övé volt. Játszott emellett filmekben, például Claude Lelouch egyik remekművében is, sőt, színházban. Jack Nicholson legendás szerepét, McMurphyt alakította a Száll a kakukk fészkére színpadi adaptációjában, az egyik legnagyobb párizsi magánszínházban.

A Les valeurs actuelles hetilap rendőrségi forrásaitól úgy tudja, az elkövetők afrikai “hátterűek” voltak.

Az eset pikantériája, hogy Tapie korábban a (nyugati mércékkel radikális) jobboldali Marine Le Pen-t azzal vádolta,

hazugságokat terjeszt, mikor a növekvő migrációt összefüggésbe hozza az egyre romló közbiztonsággal.

A betörő migránsok állampolgárságát még nem hozták nyilvánosságra, annyit lehet tudni, hogy hárman közülük fekete-afrikaiak lehetnek, míg egyikük észak-afrikai, tehát vélhetően arab.

Jean Messiha, a Nemzeti Tömörülés korábbi politikusa Twitteren kívánt jobbulást a megtámadott üzletembernek, hozzátéve:

Tapie most személyesen tapasztalhatta meg a valóságot.

Tapie egyik fia interjúban reagált. A Twitter-bejegyzést “gyalázatosnak” minősítette, és leszögezte:

a támadásnak semmi köze a migrációhoz.

Fotó: V4NA

További híreink

Bányanyitás miatt lemondott a pilismaróti polgármester

Szabó Norbert

NAV: ha lejár a diákigazolvány, egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetni

Varga Lilla

Új közlekedési napijegyet vezettek be a Dunakanyarban

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben