4.4 C
Budapest
2022. január 29., szombat
Magyar Jelen
Hírek Külföld

Bevégeztetett: az új kancellár bevándorlóországként tekint Németországra

Németország bevándorlóország, ezért legfőbb ideje, hogy “bevándorlási és integrációs társadalomként” tekintsen magára – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár szerdán a szövetségi parlamentben (Bundestag).

A kancellár a kormányának programját ismertető beszédének társadalompolitikai ügyekről szóló részében kiemelte, hogy meg kell könnyíteni a német állampolgárság megszerzéséhez vezető utat, mert így lehet megteremteni a teljes körű politikai részvétel és a “jobb beilleszkedés lehetőségét”.

Ezért főszabályként öt év tartózkodás után is meg lehet majd szerezni az állampolgárságot, és engedélyezik a többes állampolgárságot is – ismertette a szociáldemokrata politikus.

A menekültügyi rendszerről szólva aláhúzta: az “észszerűség által vezérelt migrációs politikát fogunk folytatni, amely támogatja a legális migrációt és csökkenti az irreguláris migrációt”.

Ehhez hozzátartozik a menekültügyi eljárások gyors lefolytatása és a Németországban maradás lehetőségének biztosítása a “jól beilleszkedett menekülteknek”, de a maradásra nem jogosultak, különösen a bűnözők és a közveszélyes emberek “következetes hazaszállítása”, kitoloncolása is – szemlézi a cenzúrázott jobboldali honlap.

További híreink

Súlyos kijárási korlátozás lép életbe az oltatlanokkal szemben Ausztriában

Irányi Dániel

Meghalt 108 éves korában “az allergia nagyapja”

Kiss Albert

Többen meghaltak egy kínai erdőtűz oltása közben

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen