20.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Bezárt üzletek után is szed bérleti díjat a Tesco

Több százezer forintos bérleti díjat kénytelenek fizetni a Tesconak azok a kereskedők, akik a multinacionális cég üzletsorán bérelnek boltot. Mindezt a korlátozások alatt is, vagyis annak ellenére, hogy a kis üzletek a kormány rendeletének értelmében kénytelenek voltak lehúzni a rolót.

Úgy tűnik, a külföldi áruházláncok is fittyet hánynak a hazai kisvállalkozásokra, a multinacionális cégek ugyanis az üzletük területén a koronavírus-járvány okozta korlátozások miatt jelenleg zárva tartó boltoktól továbbra is elkérik a bérleti díjat.

A Magyar Jelennek több olvasónk is jelezte, a Tesco nincs tekintettel a kényszer-bezárásokra, a havi több százezer forintot a korlátozások ellenére behajtják a kiskereskedelemben dolgozóktól. Tudvalevő, a multinacionális áruházlánc területén virágboltok, telefonos üzletek, ruhabutikok is vannak, ezek most mind kénytelenek voltak lehúzni a rolót, miközben a Tesco mindennemű korlátozás nélkül nyitva tarthat. Információink szerint ez nem egyedi eset, a brit cég az ország több üzleténél, így például Sopronban vagy Budapesten is igényt tart a bérleti díjakra, ami esetenként a 400 ezer forintot is elérheti.

Ismert, a kormány március elején döntött úgy, két hétre be kell zárni a legtöbb boltosnak, a határidőt azóta egy héttel már kitolták. Sőt, sajtóinformációk szerint egészen április közepéig nem lehet kinyitni, ami a kiskereskedelemben dolgozók számára már másfél hónapos kényszerzárást jelent.

Emlékezetes, tavaly márciusban, a koronavírus-járvány első hulláma alatt ezek a boltok délután 15 óráig nyitva tarthattak, a Tesco pedig két hónap után legalább fél havi bérleti díjat elengedett, ami nem ugyan nem nagy kegy, de így is több százezer forintot jelentett a vállalkozóknak.

Portálunk kereste a Tesco hazai központját, hogy megtudjuk, tervezik-e a bezárt üzletek bérleti díjának elengedését, vagy kompenzálják-e a későbbiekben a bérlőket, ám egyelőre sikertelenül.

További híreink

Kisiklott egy vonat Skóciában, rendkívül súlyos baleset történt

Dunai Tibor

Gyilkosság a XIII. kerületben

Irányi Dániel

Az oltási igazolás után jöhet a szivárványos támogató kártya?

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben