28.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek

Borkai bukta a MOB-tagságát

Visszahívta a Magyar Olimpiai Bizottságból Borkai Zsolt volt MOB-elnököt a Magyar Torna Szövetség. Győr polgármestere a szexvideós botránya után nem tarthatja meg ezt a posztját – írja az Index.

2017. május másodikán a közgyűlés szavazott róla, alulmaradt az elnökségért folytatott harcban, és a kihívója, az olimpiai ezüstérmes Kulcsár Krisztián lett a szervezet vezetője. Abban az évben Győr rendezte az Európai Olimpiai Fesztivált (EYOF).

Borkai MOB-tagságát megtartotta, a Magyar Torna Szövetség delegálta oda. Az Index most úgy értesült, hogy a hazai szövetség megvonta tőle ezt. A MOB ezt elfogadta.

A szervezet hamarosan közleményben is tájékoztatja a nyilvánosságot.

Borkai 1988-ban hármas holtversenyben, a maximális tíz ponttal lett a szöuli olimpia bajnoka lólengésben.

A Honvéd színeiben 19-szeres magyar bajnok, a pályafutását sérülések miatt fejezte be, az 1992-es budapesti Európa-bajnokságon búcsúztatták el.

A Borkai botrány másik érintette Rákosfalvy Zoltán a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökségi tagja. A MÚSZ elnöksége már a múlt héten tárgyalt volna róla, de az ügyvéd arra nem ment el.

Ami Borkai MOB-tagságát és életjáradékát illeti, hétfőn a parlamentben Steinmetz Ádám jobbikos képviselő, olimpiai bajnok magyar vízilabdázó a saját olimpiai aranyérmét feltartva kérdezte Orbán Viktor miniszterelnököt.

Orbán azt mondta, “beteg dolognak” tartja, hogy ha valaki saját maga készít vagy a jelenlévőkkel készített felvételt a szexuális életéről.

A Fidesz szerinte Borkairól döntést hozott, és ugyanezt az olimpikonoknak is meg kell tennie. Steinmetz ezután azt mondta, benyújtott egy törvényjavaslatot, hogy a hasonló helyzetekben etikai bizottság elé kerüljenek az olimpikonok, ahol akár az életjáradék megvonásáról is dönthetnek. Orbán erre azt mondta, azt kéri a képviselőtől, először az olimpiai bizottsághoz forduljon, a bizottság tegyen javaslatot, amit majd valószínűleg támogatni fognak.

(Index.hu)

További híreink

Állítólag így néz ki majd a ferencvárosi “BLM-szobor”

Kemény János

Ellenzéki Borkai-ügyet ígér az “Angyal Ügyvédje”

Szabó Norbert

Az ügyészség indítványozta a szexuális erőszakkal gyanúsított nigériai férfi letartóztatását

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben