4.4 C
Budapest
2021. november 30., kedd
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Bőröndben csempészte ki a migránst egy pap Svédországban

Camillia Ulén papnőt azzal gyanúsítja a svéd rendőrség, hogy a bőröndjébe bújtatva segített megszöknie egy fogvatartott afgán „menekültnek”.

A 20 éves migráns kiutasítására várt a gyűjtőtáborban, mikor váratlanul eltűnt. Az eltűnése előtt két nő is meglátogatta, egyikük a „Church of Sweden” (Svédország temploma) papja volt. A papnő egy nagy bőrönddel érkezett, amire azt mondta a hatóságoknak, hogy a keresztelés során van rá szüksége.

Az eltűnés után a Svéd Migrációs Testület egyből a papnőt gyanúsította meg, hogy segített megszökni a kiutasításra váró afgánnak. Mikael Ribbenvik főigazgató elárulta, az incidens megrendítette a bizalmat a svéd egyházzal szemben. „Átvertek minket” – mondta.

A Samhällsnytt elnevezésű hírportál állítása szerint Camilla Ulén – a papnő, aki gyakran prédikál Värmdö templomában, Stockholmban – volt az, aki a bőröndben kicsempészte a migránst. Bizonyítékul a Facebook oldalát hozták fel, ahol rendszeresen pózol migránsokkal. Ulén visszautasította a vádakat.

A Samhällsnytt a migráns személyazonosságát is nyilvánosságra hozta, aki azonban két nevet is használ, egyszerre Abdullahi Ibrahimi és Matin Ebra. Hogy ezek közül bármelyik is a valódi neve lenne, azt nem tudni.

A hírportál megtudta, Ibrahimi 2015-ben kért menedéket Svédországban, ahol még a megkeresztelkedést is vállalta. A Svéd Migrációs Testület szerint azonban ez csak egy álca volt a részéről.

A Church of Sweden egyébként szélsőségesen bevándorláspárti. 2015 óta folyamatos konfliktusban áll a rendőrséggel, mivel minden eszközzel igyekszik megakadályozni bármiféle kiutasítást, legyen szó bűnözőről, nemierőszakolóról, gyilkosról vagy terroristáról.

(voiceofeurope.com nyomán)

További híreink

Olaszország déli részén fosztogatások kezdődtek (+videó)

Kiss Albert

Jobbikos képviselő állt ki az elítéltek kártérítése mellett

Irányi Dániel

Az új világrend és alapja, a posztmodern „user”

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben