28.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
Bűnügy

Börtönbe kerülhet az iskola igazgatóhelyettes, aki diákokkal létesített szexuális kapcsolatot

Másodfokon helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék az első fokon kiszabott 4 év 3 hónap börtönbüntetést azzal a férfival szemben, aki egy budapesti iskola igazgatóhelyetteseként szexuálisan közeledett több, a felügyelete alatt álló diákja felé.

A vádlottat véglegesen eltiltották minden, 18 év alattiak nevelésével, felügyeletével, gondozásával kapcsolatos tevékenységtől.

A Fővárosi Törvényszék közleményében azt írta, a vádlott 2012 júniusa és 2017 januárja között a felügyelete alatt álló, vele szemben kiszolgáltatott helyzetben lévő diákokkal a tanár-diák kapcsolaton túlmenő bizalmi viszonyt alakított ki:

tekintélyét felhasználva törekedett arra, hogy a kiskorú fiúkkal szexuális kapcsolatot létesítsen.

Ennek érdekében hosszabb időn keresztül szexuális tartalmú üzeneteket küldött nekik.

Az első fok mindössze öt évre tiltotta volna el a vádlottat minden, 18 év alatti személyek nevelésével, felügyeletével, gondozásával és gyógykezelésével kapcsolatos foglalkozástól, tevékenységtől, azonban ezt már a másodfok is abszurdnak találta, így a Fővárosi Törvényszék az öt évet élethosszig tartó tiltásra változtatta.

A törvényszék továbbá a négyrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette közül egyrendbelit tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés bűntettének minősített, mert a sértetti vallomás és a szakértői vélemény alapján kétséget kizáróan ez a bűncselekmény volt megállapítható.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője az egyik cselekmény miatti megszüntető rendelkezésre figyelemmel enyhítésért fellebbezett, így az eljárás harmadfokon a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik – áll a közleményben.

További híreink

Jászsági közbiztonság- brutálisan megverték Pócs János lányát (videó)

szilardkrebsik

“Kábelbarátokat” fogott a rendőrség

Kiss Albert

Niedermüller szerint a határkerítés embertelen és morálisan tarthatatlan

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben