11.7 C
Budapest
2021. április 11., vasárnap
Magyar Jelen
Külföld

Börtönbe megy a zavargások miatt bíróság elé állított legfiatalabb tüntető

Fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélték szerdán Hongkongban a 2019-es zavargások miatt bíróság elé állított legfiatalabb, most 16 éves demokráciapárti tüntetőt.

A fiú, akinek kilétét éppen fiatal kora miatt nem lehet közölni, elismerte, hogy egyszer részt vett a zavargásokban, és gyújtópalackot dobott a rendőrök felé. Azt állította, hogy a többi tüntető biztatására tette ezt. A bíró elfogadta az ügyészség indítványát a börtönbüntetésre, amely egytől hat hónapig terjedhet, és amelynek hosszát a hongkongi törvényeknek megfelelően a büntetés-végrehajtási hivatal fogja meghatározni. Ernest Lin bíró kijelentette: a bíróságnak meg kell találnia az egyensúlyt a társadalom érdeke és a fiatal bűnelkövetők segítésének kötelezettsége között, írja az MTI.

Több mint tízezer embert tartóztattak le a 2018-19-es zavargások miatt Hongkongban, mintegy 40 százalékuk diák volt.

Vasárnap őrizetbe vették a hongkongi demokráciáért küzdők mozgalmának negyvenhét tagját felforgatásra irányuló összeesküvés gyanújával. Az egykori törvényhozási képviselőket és a demokrácia szószólóit januárban már egyszer őrizetbe vették, de utána szabadon engedték. A hatóságok szerint azzal sértették meg az új kínai nemzetbiztonsági törvényt, hogy tavaly részt vettek a félautonóm terület törvényhozásának egy nem hivatalos előválasztásán, vagyis “meg akarták bénítani a város törvényhozásának munkáját”. Ügyükben vasárnap óta minden nap volt kihallgatás vizsgálóbíró előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

(fotó:mandiner.hu)

További híreink

Húsvéti támadásra készülő terroristákkal végzett az egyiptomi rendőrség

Kiss Albert

Végre megszólalt a londoni késelő ellen narválszarvat ragadó bátor férfi

Kemény János

Az olasz szurkolók leállítanák a zártkapus bajnokságok folytatását

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben