2022. január 23., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Botrány- az oltottaknak jobb jegyet ígért, az oltatlanokat a szamárpadba ültette egy tanár

Panaszt emeltek a szülők a Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola biológiatanára ellen, mert szét akarta ültetni a koronavírus ellen beoltott és az oltásban nem részesült tanulókat, akikre megjegyzéseket is tett.

“Közeledik az iskolakezdés, amelyre ezúttal is még a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében készülünk, hiszen a vírus még itt van és – sajnos – nem zárható ki egy negyedik hullám sem.” Ezzel a bevezetéssel hívják fel a szülők, illetve a gondviselők figyelmét a Tamásiban született Würtz Ádámról, a háromszoros Munkácsy-díjas grafikus, érdemes művészről elnevezett általános iskola honlapján, hangsúlyozva, hogy a 12. életévüket betöltött tanulók náluk is megkaphatják a Pfizer-BioNTech-vakcinát.

A járvány elleni védekezést az oktatási intézmény biológiatanára még ennél is komolyabban vette: azt közölte a tanulókkal, hogy az ő óráin külön kell ülniük azoknak, akik már megkapták a Covid-19 elleni oltást és azoknak, akik nincsenek beoltva. Az utóbbiaknak hátul van a helyük, hogy ne köhögjék le a társaikat.

– Ezt a fiam újságolta múlt héten, miután az iskolából hazaért – mondta a Blikknek István, aki azt kérte, ne a valódi nevén szerepeljen a cikkben, mert nem szeretné, ha a nyilatkozata miatt a gyerekét valamilyen hátrány érné.

– Elmondta a fiam azt is, hogy a biológiatanár folyamatosan megjegyzést tett a nem beoltottakra, majd azt közölte az osztállyal, hogy akiknek van oltási igazolványuk, azoknak egy érdemjeggyel jobbat ad.

A férfi megjegyezte, hogy ezt felháborítónak találta, de a gyerekének azt tanácsolta, ne foglalkozzon a történtekkel. A szülők egy része viszont nem legyintett minderre, hanem bepanaszolta az oktatót.

– A szülők jelezték nekem, hogy az egyik kollégám kicsit túlzásba esett. Még a hétvégén is kaptam ezzel kapcsolatban üzenetet a Messengeren – mondta az intézményvezető.

– A tanárt behívtam, elbeszélgettem vele, majd szóbeli figyelmeztetésben részesítettem, mivel az oltás miatt nálunk senkit nem érhet sem előny, sem hátrány.
Forrás

Gasparics László hangsúlyozta: bepanaszolt kollégáját jó embernek, illetve jó pedagógusnak tartja.

– Ő maga is belátta, hogy amit a diákoknak mondott, “esetleg félreértésre adhatott okot vagy nemtetszést válthatott ki”. Ezért azt ígérte nekem, minden osztályban tisztázza majd a dolgot a tanulókkal.

A nyáron a 12 év feletti iskolások majd’ 40 százaléka kapott oltást – erről a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, György István beszélt a közmédiának az iskolakezdéskor. A diákok közül 185 ezren éltek nyáron a koronavírus elleni oltás lehetőségével – mondta.

(A szürreális eset beszámolója eredetileg egy olyan jobboldali oldalon jelent meg, amelyet a közösségi oldalakon évek óta cenzúra sújt. A hírportál híreit időről időre a Magyar Jelen Facebook-oldalán is olvashatják.)

További híreink

Kelet-Afganisztánban gépjárműbe rejtett pokolgépet robbantottak a tálibok

Dunai Tibor

Ezt hallani és látni kell: gyönyörű székely videó a megmaradásról

Kemény János

Novák Előd szerint a kormányzat bűne a gárdisták bíróság elé állítása

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen