20.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Brenner Koloman – az a jó a Jobbikban, hogy sokféle arcél van

A mi politikai közösségünket nagyon összekovácsolta, hogy már a kezdetektől nagy volt az ellenszél – mondta Brenner Koloman az Egyenes Beszédben.

Azt is túléltük, amikor Vona Gábor ellovagolt a naplementében

– fogalmazott a frakcióvezető-helyettes.

Brenner (jó helyezkedő benyomását keltve) azt nem volt hajlandó elárulni, hogy ő a három elnökjelölt közül kit támogat. A politikus nem számított Jakab lemondására, de szerinte ezt is túl fogják élni.

Közben a nemi erőszak kísérletével hírbe hozott Földi István úgy látja, hogy önálló és bizalmat teremtő arculattal a Jobbik még megmenthető.

A Jobbikot is magáévá tenné a nemi erőszakot megkísérlő Földi István – ő lehet a párt következő elnöke

🇭🇺 Vallom, hogy a belső nyugalom mellett stabilitásra és építkezésre van szüksége közösségünknek. Én is azt tartom helyesnek, hogy tartanunk kell a néppárti vonalat, de egyben nem felejthetjük el azt sem, hogy honnan is indultunk és miért. Én jobbikos vagyok, ahogyan ti is. De most annak az időszaknak kell jönnie, amikor nem azt az összefogást kell szolgáljuk, amelynek köszönhetően ide jutottunk, hanem saját közösségünket és az egész magyarságot. Büszkén vállalva jobboldaliságunkat és hazaszeretetünket. Önállóan, a magunk útját járva, hogy ismét meghatározó és megkerültethetetlen erő legyünk a magyar politikai életben. Iszonyatos munka kell ehhez és ahhoz is, hogy a baloldali és liberális ellenzéki erők szövetségéből kilépve, végre újra önálló és bizalmat teremtő arculattal állhassunk a választópolgárok előtt, mi, mint jobbikosok.

➡️ A Jobbiknak kell, hogy legyen újra az ellenzék ténylegesen vezető ereje. Ahhoz pedig, hogy a néppárti Jobbik erre készen álljon, a tagságon, tisztségviselőkön kívül szükség van további három nagyon fontos dologra: egymás szeretetére, tiszteletére és megbecsülésére – írja legutóbbi bejegyzésében meglepő magabiztossággal Földi.

A másik elnöki aspiráns Ander Balázs, akiről Szotyori-Lázár Zoltán már ki is jelentette, hogy az ő győzelme a Jobbik megszűnését jelentené. Andert Potocskáné támogatja, legalábbis ez látszik abból a bejegyzésből, amit Ander Balázs legutóbb megosztott. Érdemes megvizsgálni az országgyűlésből kihullott politikus megújult közösségi oldalát. Az alelnök valószínűleg komolyan gondolja elnöki ambícióit, ugyanis már új személyi márkát is épített: “AB” .

Az elnöki székért harcba száll még a néppárti Jobbik EP-képviselője Gyöngyösi Márton is. Gyöngyösi a szándéknyilatkozatában azt helyezte kilátásba, hogy az EP választás már arról szól, hogy egyátalán el fognak-e tudni indulni az önkormányzatin. (A legújabb tervek szerint ezeket épp egy napon tartanák- a szerk.) A képviselő úgy véli, hogy reális célkitűzés az, hogy a Jobbik ismét az ellenzék vezető ereje legyen.

Gyöngyösi elismerte, „bár az ellenzéki együttműködés a választásokon óriási vereséget szenvedett, valószínűleg lesz még dolgunk a többi ellenzéki párttal, és ezt én magam is így tartom helyesnek”. Hozzátette, „ugyanakkor jól tárgyalni, jó kompromisszumokat kötni csak az tud, aki tudja, hova tart és mi számára a fontos”. „Volt, amikor azt mondták nekünk, hogy elvették a Jobbik lelkét. Én viszont tudom, hogy a párt lelke létezik, erős és töretlen. Lelkünk mélyén mindig tudtuk, éreztük, hogy a Jobbik egy nemzeti-konzervatív párt. Ezzel együtt legyen modern európai párt is, amely ahogy Magyarország építését, úgy Európa építését is feladatának tartja” – hangsúlyozta. Gyöngyösi végül átláthatóbb és demokratikusabb Jobbikról beszélt. „Túl kevesen maradtunk ahhoz, hogy a pártot különböző véleménybuborékokban élő klikkek torzsalkodásai emésszék” – írta a díszzsebkendők koronázatlan királya.

(nyitókép: Földi István FB.)

További híreink

Vakcinát kapnak a fa alá a legkisebbek- december 20. után kezdődik az 5-12 évesek oltása

Faragó Dániel

Játékdobozban érkezett a drog

Irányi Dániel

Elfogták a terézvárosi gyilkosság feltételezett elkövetőjét

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben