31.5 C
Budapest
2021. június 23., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

“Caitlyn” Jenner bejelentette, indul a kaliforniai kormányzóválasztáson

“Caitlyn” Jenner bejelentette, hogy benyújtotta a szükséges dokumentumokat ahhoz, hogy elindulhasson a kaliforniai kormányzóválasztáson – adta hírül a BBC.

Az egykori olimpikon és a valóságshow-szereplő pénteken erősítette meg a hírt Twitteren.

Gavin Newson, jelenlegi kormányzó ellen petíciót indítottak, hogy eltávolítsák hivatalából. A kezdeményezők élesen bírálták a kormányzó járványkezelését. Mivel összejött a kellő mennyiségű aláírás, így hamarosan szavazást tartanak arról, Newson hivatalban maradhat-e?

“A kaliforniai emberek jobbat akarnak és jobbat is érdemelnek a kormányzótól. A karrierpolitikusok túl sokáig ígérgettek és teljesítettek alul. Olyan vezetőre van szükségünk, akinek vannak elhatározásai, jövőképe, és átlátja a helyzetet”

– írta Jenner közleményében, aki szerint ő az egyetlen hiteles “kívülálló”, aki megfelelően tudná képviselni a helyiek érdekeit.

Jennernek már a kampánycsapata is felállt, ebben még Donald Trump volt elnök korábbi tanácsadója is helyet kapott.

Bruce “Caitlyn” Jenner életét férfiként kezdte, ám egy feleség és két gyermek mellett kitalálta ráeszmélt, hogy ő valójában “nő”, ezért átoperáltatta magát, és azóta “transzcelebként” tetszeleg a nyilvánosság előtt. Ez azonban már kevés számára, ezért most politikai babérokra tör, méghozzá az elvileg tradicionalista, keresztény-konzervatív Republikánus Párt színeiben.

Amennyiben nyer, ő lesz az első “transznemű” amerikai, aki ilyen jelentős szerepet tölt be.

Fotó: Karwai Tang/WireImage

További híreink

Szalai: 14 millió magyarnak tudjuk megváltoztatni 2020-at (videó)

Faragó Dániel

Idegengyűlölet és napi 109 nemi erőszak Dél-Afrikában.

Avar Álmos

„Csak benéztünk”, mondták a mozgáskorlátozott, állandó ápolásra szoruló beteg kifosztói

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben