28.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldBűnügyHírek

Csak felfüggesztettet kapott a nyerészkedő polgármester

2014. október 12-én választották meg Budai Lászlót egy baranyai kistelepülés polgármesterévé, míg a másodrendű vádlott alpolgármester lett. Megválasztása után a polgármester úgy határozott, hogy az önkormányzati épületek takarításával feleségét bízza meg. Budai utasítására az alpolgármester kötött megbízási szerződést a polgármester feleségével, aki a takarítást napi két órában végezte el, ennek ellenére teljes munkaidős fizetést, nettó 130.000 forintot kapott.

2014-2016 között az önkormányzat, a megbízási szerződések alapján 2.495.526 forintot fizetett ki az elsőrendű vádlott feleségének, amely havonta 116.071 forinttal haladta meg a munkáért járó indokolt havi összeget.

Érdekességek a település életéből:
– Budai László 2019-ben újra polgármester lett.
– 2017 decemberi statisztikai adatok szerint a faluban 27,3%-os volt a munkanélküliségi ráta.
– A település két mai nem cigány származású lakója – a helybeliek által csak „Tiszi”-ként ismert – Lankó József plébános és Tenigl-Takács László filozófus.
– Szegregációról nem érkezett panasz.

További híreink

Jön a védettséget igazoló okmány

Kemény János

Jól hangzik, elkészült az 5 napot kibíró mobiltelefon akkumulátor

Kemény János

Dócs Dávid: Kárpátalja a mi hazánk, de az ukránok háborújához semmi közünk!

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben