35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Csak tíz dollár havonta és Ön is Allah szomszédja lehet

Lelkes olvasónk hívta fel a figyelmet arra, hogy az Islam Net nevű Facebook oldal mecsetre gyűjt, mindezt nem máshol, mint Norvégiában teszik. 

A gyűjtéshez bárki csatlakozhat, azonban a mecsetet/imaházat Norvégiában tervezik felépíteni. A tervek szerint a 2700 négyzetméteres épület egy közel 7500 négyzetméteres területen épülne fel. A híveket sürgősen adakozásra bíztatják, hiszen a kezdő részletet Ramadán hónap végéig ki kellene fizetnie a közösségnek.

Norvégia lakossága megközelítőleg 5 millió fő, ebből mára 200 ezerre tehető a muszlimok száma.

A létesítményt az Iszlám alapjainak oktatására is használnák, valamint a hirdetésben az adakozóknak házat kínálnak a túlvilágon Allah mellett. Az Islam Net egyébként a legnagyobb muszlim szervezet Norvégia fővárosában, Osloban.

A mecset minden bizonnyal fel fog épülni, ugyanis a gyűjtés most 70%-on áll. A legkisebb adomány összege már 10 dollár is lehet havonta.

További híreink

Az EU felszólította Magyarországot: törölje el a benzinárstop jelenlegi formáját

Irányi Dániel

Szabályszerű verseny zajlik a politikusok között az ingatlanmutyi fronton! – A Mi Hazánk kizárná a közéletből az ügyeskedőket

Faragó Dániel

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete nem támogatja az oltás kötelezővé tételét

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben