9.4 C
Budapest
2022. május 19., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Hírek Sport

Csányi- a fekete póló “rossz emlékeket idéz”, vénaszkenner jöhet a válogatott meccseken is

A büntetések elkerülése érdekében szigorítanák a válogatott mérkőzéseire történő belépést és fokoznák az ellenőrzést a meccsek alatt – jelentette be Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke az M4 Sportnak adott interjújában. 

Végleges döntés ugyan még nem született az ügyben, de valószínűleg a Ferencvárosnál is alkalmazott vénaszkenneres belépési gyakorlat lép majd érvénybe a válogatott találkozóin is.

A biometrikus azonosítórendszer kezdetben nem aratott osztatlan sikert a Fradisták között.

Az eddigi gyakorlathoz hasonlóan az oltatlan szurkolók továbbra is ki lesznek tiltva a válogatott meccseiről.

Az MLSZ elnöke szerint a büntetések olyan anyagi terhet rónak a szövetségre, amit még a szurkolók által megteremtett hangulat sem tud ellensúlyozni.

Csányi Sándor bejelentette, hogy a Puskás Arénába további kamerákat is beszerelnek, hogy azonosítsák a “rendbontó drukkereket”.

Csányi leszögezte azt is, hogy a rasszista és homofób megjegyzésekkel kapcsolatban zéró tolerancia és kemény megtorlás van érvényben.

A fekete trikót is állandóan a szememre vetik, ami ugyan nem szabályellenes, nem kapunk érte büntetést, de kétségtelenül rosszul mutat, mert az UEFA-ál és a FIFA-nál is korábbi történelmi eseményekkel azonosítják. Én amit tudok, azt megteszek, de nagyon kooperációt és együttműködést várnék a szurkolóktól is”

– fejtette ki.

Az interjúban elhangzott, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség továbbra sem támogatja a világbajnokság kétévenkénti megrendezését, Csányi Sándor szerint a terv nem is fog megvalósulni, marad a jelenlegi vb- és Eb-naptár. Aleksander Ceferin UEFA-elnök társaságában nemrég a tervet szintén ellenző dél-amerikai szövetséggel (CONMEBOL) tárgyalt és elképzelhetőnek tartja, hogy a jövőben dél-amerikai válogatottak is elinduljanak a Nemzetek Ligájában. „A kétévenkénti vb-rendezés feltehetően tönkretenné anyagilag és színvonalában is az európai labdarúgást, továbbá a klubok és a játékosok is folyamatosan a túl sok mérkőzésre panaszkodnak, a kétévenkénti vb-rendezés tovább szaporítaná a mérkőzések számát, így ez is ellene szól. Úgy érzem, hogy ez a kérdés már eldőlt, valószínűleg marad a régi rendszer. A dél-amerikai konföderációval abban egyeztünk meg, hogy elkezdjük megvizsgálni, milyen hatása lenne, ha közösen rendeznénk egy Nemzetek Ligája-sorozatot. Elképzelhetőnek tartom” – fogalmazott.

(M4 nyomán)

 

További híreink

dr. Fülöp Erik: “Örülök, hogy elindult ez a folyamat”, törlik az állatszaporítók hirdetéseit

Kiss Albert

Korrupció gyanúja miatt tesz feljelentést a Mi Hazánk a DK fővárosában

Irányi Dániel

M.Richárd: súlyosabb büntetésre számítottam

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen