33.6 C
Budapest
2022. augusztus 15., hétfő
Magyar Jelen
BelföldHírek

Cserháthalápon közel 2/3-os Mi Hazánkos győzelem

A Mi Hazánk Mozgalom jelöltje, Dócsné Sávolyi Henriett a szavazatok több mint 62%-ával szerezte meg a polgármesteri címet a Fidesz által támogatott, de függetlenként induló Szorcsik Péterrel szemben.

Cserháthalápon és Mőcsényben polgármester választás, a főváros XXII. kerületében pedig egyéni választókerületi képviselőt választottak vasárnap. A Nógrád megyei Cserháthalápon a korábbi polgármester, a Mi Hazánk parlamenti frakciójába távozó Dócs Dávid lemondása miatt kellett időközi választást tartani, őt a polgármesteri székben felesége, Dócsné Sávolyi Henriett váltja.

A Tolna megyei Mőcsényben idén áprilisban meghalt a polgármester, a mostani időközi választáson Salgó Ivett és Sziebl Tamás versengett. Salgó Ivett a szavazatok, 54,5%-át szerezte meg, így ő lett a település első embere.

A főváros XXII. kerületében, a 6. egyéni választókerületben lemondott a képviselő. Az időközi választáson két jelölt indul Kapitány Alexandra a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Jobbik jelötjeként, Krieger Krisztina pedig a Fidesz-KDNP jelöltjeként. Utóbbi a szavazatok több mint 50%-át megszerezve ülhet be a testületbe.

Kiemelt kép: Cserháthaláp település Facebook oldala

További híreink

Nem vásárolni, hanem kábítószert eladni ment az áruházba

Kiss Albert

“20 év után nem a terroristák, hanem a hazafiak kérnek kegyelmet” – Budaházy levele a börtönből

Faragó Dániel

A Mi Hazánk elnöke válaszolt Pintér Sándornak

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben