9.4 C
Budapest
2022. május 19., csütörtök
Magyar Jelen
Kárpát-haza Kiemelt

Csupán a szerb feliratot tisztították le a megrongált Drea magyar helységnévtáblájáról Délvidéken

Folyamatos magyar helységnévtábla rongálásra reagáltak és az eddig legalább háromszor megrongált Drea helységnévtáblájának szerb feliratát is lefestették a vandálok.

Mostanra azonban a  Mileševo feliratokat gondosan letisztították, míg a Drea nevet továbbra is a sovinizmus értelmi szintjét jól példázó fekete festék borítja – számolt be a “remekbe szabott” ténykedésről a Délhír.info.

Bár, az az elmúlt hónapokban látható volt, hogy a szerb feliratot lefestő csapat kevésbé “rutinos” táblarongáló mint a provokátoraik, hiszen a festékük a télvíz idején szinte magától is lefolyt, ám azt végül valaki némi utolsó simítással letisztította.

De mint a halszálka az ember torkán, úgy akasztotta meg a sovinizmus a tisztító kezeket is, amikor a magyar nyelvű felirathoz értek és azt nem érezték fontosnak letisztítani. 

Így aztán a falucskán átutazóknak vagy az oda hazatérőknek a táblák most is hirdetik, hogy itt mélyszerb soviniszták (is) élnek, akik nem restek az éjszaka leple alatt táblákat rongálni. Nyilvánvalóan rendkívül nagy mámort jelent a “jóképességűeknek” a firkálmányuk  bámulása, de ez legyen a legnagyobb örömük abban a mélyszerb érzelmű életükben.

Mi azonban reméljük (akárcsak mi is -a szerk.), hogy lesz olyan jóérzésű helyi lakos, aki megelégeli azt, hogy egy szebb napokat is megélt bácskai falucska és annak lakosainak jóhírét néhány gyűlöletkeltő olyan feketére mázolja, mint amilyen a tábla magyar feliratát elfedő festék színe.

(Fotó: delhir.info)

További híreink

Ha lenne időgépem

Varga Lilla

Mégsem tart felolvasást a II. kerületi polgármester a buzeráns mesekönyvből

Varga Lilla

Kiszivárgott: Dobrev legyen 2022-ben a közös jelölt

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen