17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Hírek

DK-Jobbik paktum: nem engednek saját frakciót Márki Zay Péternek

Saját legénységét sem tudja irányítani a magát kereszténynek és jobboldalinak hazudó kapitány, ismerte be az ATV műsorában a közös balliberális miniszterelnök-jelölt.

Az előválasztást némi meglepetésre megnyerő hódmezővásárhelyi polgármester igényt nyújtott be egy hetedik frakcióra, amivel elvben egyik partnerének sem volt problémája, de miután kiderült, hogy Márki-Zay olyan embereket akar a parlamentbe juttatni, akik nem indulnak egyéniben már rögtön más lett a felállás.

Ebben az esetben a listás befutó helyekből kellett volna feláldozni potenciálisan a DK-nak és a Jobbiknak. A piros gomb itt gyulladhatott ki és életbe léptette a DK-Jobbik paktumot. Ez már rögtön az év elején látszódott, amikor Jakab Péter azzal kezdte támadni Márki-Zay-t ,hogy nála Dobrev Klára sokkal alkalmasabb lett volna közös jelöltnek.

A hetedik frakcióhoz minden párt beleegyezésére szükség van, így egészen valószínű, hogy ez nem fog létrejönni. Márki-Zay már korábban beszélt arról, hogy a Jobbik és a DK tandemben tiltakozik az ötlet ellen.

Az ATV műsorában már arra panaszkodott, hogy Gyurcsányék és a Jobbik még kiabáltak is vele. Ennek következtében MZP elengedte nagy álmát, amiben rajta kívül igazán talán csak Bana Tibor hitt. Bár hivatalos megerősítés még nincs, de több balliberális oldal is kész tényként kezeli, hogy a DK és a Jobbik móresre tanította saját jelöltjét és Márki-Zay lélekben már beletörődött sorsába.

Tom And Jerry GIF - Tom And Jerry Slap Slapping GIFs

 

„Őszintén remélem, hogy a pártok meggondolják magukat, de az biztos, hogy részemről ezen sem fog múlni az ellenzéki egység”

– mondta a Telexnek Márki-Zay Péter.

Az ATV-s szereplése után megerősítette, hogy

a kialakult helyzet feloldása érdekében lemond tervéről,

bár hozzátette, továbbra is kitart amellett, hogy a magyar romák és más társadalmi csoportok, így az ellenzéki pártokkal eddig azonosulni nem tudó konzervatívok képviseletéhez szükséges lenne ez a gesztus.

Márki-Zay Péternek ezt leszámítva sem indult jól az új esztendő. Nem elég, hogy saját szövetségesei nyilvánosan leckéztetik meg, ellenfelei napok óta a szilveszteri botrányosra sikerült bejelentkezéséről beszélnek.

Erről itt írtunk:

Márki-Zay szerint a Fidesz is őket igazolja

A DK-Jobbik paktum hátteréről pedig itt.

Márki-Zay frakciójának megfúrásával a közös lista felállításánál alkupozíciót vesztenek azok a pártok, akik támogatták a javaslatot. Ez főként az MSZP-t és a Momentumot érintheti hátrányosan a DK és a Jobbik javára. A DK-Jobbik paktum értelmében a két párt kartellszerűen lobbizni fog egymás befutó helyeiért a közös listán. Ez egy win-win game, mert így a Jobbik biztosítja a DK-nak, hogy a legnagyobb ellenzéki frakció Gyurcsányé legyen, cserébe Gyurcsány a szavazói jelentős részét elveszítő Jobbiknak továbbra is 10-15 mandátumot garantál az immáron közös baloldali tortából – állapította meg egy elemző.

További híreink

Rekordnagyságú orosz gyémántot árvereznek el

Faragó Dániel

Tizenhétezer embert tartóztattak le hat nap alatt Dél-Afrikában

Kiss Albert

A kertészeteket fosztogató bűnbanda mindhárom tagját elfogták

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen