9.4 C
Budapest
2022. május 19., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek Kárpát-haza Kiemelt

Dócs Dávid Erdélybe is elvitte a harmadik út üzenetét

A Mi Hazánk alelnöke országjárása keretén belül Székelyudvarhelyen és Kolozsváron is lakossági fórumot tartott, hogy személyesen találkozhasson a Hargita és a Kolozs megyei választókkal – útjára Komlódi Lóránd, a Mi Hazánk külhoni szervezője is elkísérte. 

Dócs Dávid egyértelművé tette: a Mi Hazánk kiáll a határon túli magyarok szavazati és allampolgári jogai mellett, a választójogot nem attól tennénk függővé, hogy kire szavaznak az Erdélyben élők.

A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy a román állam is ugyanazt a felelőtlen politikát folytatja, mint Orbán Viktor, ezért az oroszok már most barátságtalan országként tekintenek Romániára és így a benne élő magyarokra is.

Dócs Dávid a fórumain arra kérte a hallgatóságot, hogy április 3-án támogassák a Mi Hazánk listáját, így segítve a nemzeti pártot a küszöb megugrásában.

Az Erdélyben élő magyarok csak egy szavazattal rendelkeznek, mert állandó bejelentett lakcímük ideiglenesen nem használható az egyéni jelöltekre való szavazáson, voksaikat így levélben adhatják le, azokat a választási bizottságok külön időpontban számolják meg.

 

 

További híreink

“A választások után elszabadul a pokol” – újabb kérdésekre válaszolt Toroczkai

Kemény János

Rusvai szerint már januárban érkezik az ötödik hullám

Faragó Dániel

Amerika választ: mélyelemzés + oddsok

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen