3.7 C
Budapest
2022. november 30., szerda
Magyar Jelen
BelföldHírek

Drogos vandálok lepik el a játszóteret Soroksáron- a Mi Hazánk radikális megoldást sürget

Közbiztonsági problémák Soroksáron is!

A Mi Hazánk Mozgalom csepeli és soroksári szervezete (17.vk.) bejárást tartott a XXIII. Karmazsin utcai játszótéren, Kovács Attila országgyűlési képviselőjelölt, soroksári elnök, Hamvai Krisztián csepeli elnök és 17.vk.elnök, valamint Póta József csepeli tagunk részvételével.

A játszótér jó pár napja szerepelt megint a hírekben: egy ott élő apuka, Petrányi-Széll András fordult a nyilvánossághoz a problémájával, így vele a Mi Hazánk Mozgalom soroksári és csepeli szervezete is felvette a kapcsolatot, megkeresésünket az apuka nagy örömmel vette. Problémát jelentenek a játszótéren időről időre megjelenő, drogos, vandál, beilleszkedni képtelen elemek, akik “szórakozásból” köveket,fadarabokat dobálnak át a szomszédos kertekbe, házakba, az anyagi károkozáson túl a legsúlyosabb probléma, hogy testi épséget, életet is veszélyeztetnek. A játszótér túlnyomórészt kőfallal van körülvéve, nehezen is észrevehető, egy alig látható vasajtó és egy, növényzettel már jócskán benőtt tábla mutatja a Karmazsin utca felől a bejáratot , Kresz-tábla sem figyelmezteti az autósokat az utcában hogy itt gyerekek jöhetnek át az úton. Jellemző az utcára,hogy korábban egyirányú volt, de az erre felhívó jelzőtábla “eltűnt”.

A körülményeknél fogva a játszóteret nem nagyon használják az arra jogosultak, viszont, zártsága és rejtettsége révén “melegágya” a randalírozó deviánsoknak. András körbevezetett minket a játszótéren, megmutatta, hol szoktak elbújni a problémás elemek, melyek széles szegmenst mutatnak az ökörködő kiskölyköktől a parkban nyiladozó szexuális életet élő fiataloktól, a drogosoktól  az agresszív cigánybandákig.  A játszótéren használt kondigépek sok helyen töröttek, balesetveszélyesek, a díszítő rönköket kiszedik az említett elemek és a kövekkel téglákkal együtt átdobálják a szomszéd házakba. Megmutatta nekünk a saját házán esett károkat, betört nappaliüveg, behorpadt párkány, de a András leginkább a kis gyerekeit félti, hiszen egy bármikor, váratlanul átrepülő kődarab végzetes sérülést is okozhat. A fal miatt a játszótérre még rá sem lehet látni! Az apuka többször szólt már a kerületi rendészeknek, a rendőrségnek is, Bese Ferenc polgármesternek is de túl sok segítséget nem kapott, ráadásul nehéz is tetten érni az alkalmi randalírozókat. Mindamellett furcsa volt az önkormányzati rendészet válasza, mint ahogy azt a Blikk újságban megjelent cikknél is megírták, miszerint ők mindent rendben találtak. A játszótér időben történő bezárása sokszor elmarad, pedig sötétedéskor kéne. Ez ki is van írva.

A Mi Hazánk Mozgalom csepeli és soroksári szervezete nevében segítséget ígértünk Andrásnak, az eset újbóli nyilvánosságra hozatalával , illetve Kovács Attila országgyűlési képviselőjelöltünk a probléma további fennállása esetén a polgármester megkeresését is kilátásba helyezte. Az apuka szerint jó ötlet lenne a játszótér “arrébb helyezése”, ugyanis a szomszédos iskola mellett, kihasználatlan nagy területek vannak, és ott a kerítésen át is belátható lenne a terület, és legfőképp: biztonságos távolságban lenne a családi házaktól. Az is kiderült hogy a probléma korántsem a ma vagy a közelmúlt terméke: Petrányi-Széll András által a rendelkezésre bocsátott dokumentumok alapján a 2000-es évek első felébe nyúlik vissza, szinte kísértetiesen hasonló beszámolók, az akkori polgármesterrel és önkormányzattal folyó levelezések, a hatóság, önkormányzat ígérgetések, melyek máig zsákutcában vannak.

A helyzet további nyomon követését megígértük, illetve továbbra is kapcsolatban maradunk az ott lakókkal, szükség esetén további törvényes lépéseket téve

-írja beszámolójában Kovács Attila, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjelöltje. 

További híreink

Mi Hazánk: szintet lép a kormány a dolgozók kizsákmányolása terén

Kemény János

Sport és Politika Konferencián vett részt a Mi Hazánk Mozgalom

Faragó Dániel

Egymásra licitálnak az elemzők a Mi Hazánkkal kapcsolatban

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben