3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld

Drogot találtak Szájer József hátizsákjában

A képviselő keze is vérzett, mikor a rendőrök igazoltatták. A drogról Szájer József azt állította, “nem tudja ki tette a táskájába”.

A szomszédok hívták ki a rendőrséget arra a szexpartira, melyen részt vett Szájer József EP-képviselő is. Az ügyészség közleménye szerint péntek este fél 10-kor riasztották a rendőrséget, miután azt tapasztalták, az egyik épületben megsértették a koronavírus miatti korlátozásokat – írja a Hvg a belga ügyészségre hivatkozva.

A bejelentés nyomán a rendőrség rajtaütött a Le Detour nevű bu homoszexuális báron, melynek első emeletén – a főleg férfi résztvevők – orgiát tartottak. Az előállítottak közül ketten, D. O. (1977) és P. B. (1987), diplomáciai mentelmi jogukra hivatkoztak.

Szájer Józsefet egy járókelő buktatta le, aki a kiérkező rendőröknek elmondta, látta, amint egy férfi elmenekül az esővízelvezető csatornán menekül. Aztán az előállított fideszes EP-képviselőre mutatott – “ő volt”. Az ügyészségi közlemény szerint a képviselőnek véresek voltak a kezei, a hátizsákjában pedig kábítószert találtak. Személyi okmányokat nem tudott bemutatni, ezért hazakísérték, ahol igazolta magát.

Szájer ellen kábítószerrel kapcsolatos bűncselemény miatt eljárást indítottak, de a tényleges vizsgálathoz ki kell kérni a mentelmi jogát

– áll az ügyészség közleményében.

Szájer nem tudja, hogy került hozzá drog

Az ügyészség előtt nem sokkal jelent meg Szájer József lemondott EP-képviselő közleménye, aki elismerte, hogy ott volt a “házibuliban”. A rendőrségi igazoltatás után jelezte, hogy képviselő, mert igazolvány nem volt nála. A rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítették, majd hazavitték.

Szájer József közleményében szó szerint így fogalmaz:

A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem. Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom.

A Fidesz korábbi EP-képviselője úgy véli, a vasárnap bejelentett lemondásával levonta a személyes és politikai következtetést.

“Megkövetem a családomat, kollégáimat, a választóimat. Kérem őket, hogy botlásomat, harminc éves kitartó és elkötelezett munka fényében értékeljék. A botlás személyes, azért csak magam tartozom felelősséggel, kérem ne terjessze azt ki senki se a hazámra, se a politikai közösségemre.”

Lemondásakor úgy fogalmazott: egy ideje a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számára. Harminc éve szolgálja Magyarországot hivatásos politikusként, túlnyomó részében az európai terepen dolgozott. Feladatait igyekezett lelkiismeretesen ellátni, a magyar emberek, a választói érdekeit képviselni.

A külföldi sajtó igyekszik összemosni Szájert a nacionalizmussal

A VTM News jóvoltából már meg is jelent az első cikk, melyben Szájert igyekeznek úgy beállítani, mint egy képviselőt Orbán Viktor miniszterelnök “jobboldali nacionalista” pártjából, az ő példáján keresztül aláásva a nacionalizmust és a “jobboldali erkölcsöt”.

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

További híreink

Nyugat-Európában ma már teljesen általánosak a brüsszelihez hasonló zavargások

Horváth Tamás

EU-s hitelek helyett a magyar adófizetőkkel finanszírozná Ukrajna helyreállítását az Orbán-kormány

Irányi Dániel

Nagy-magyarországos sálban az “Ukrajna területi integritásáért” kiálló miniszterelnök

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben