12.1 C
Budapest
2022. május 20., péntek
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

Drogpolitika Brazíliában: a rendőrség megölt 10 fegyveres drogkereskedőt

A katonai rendészet egyik elitalakulata egy drogbáró után kutatott a Rio de Janeiro északi részén lévő Complexo de Alemao nevű szegénynegyedben, és az egyik háznál, amely a hatóságok információi szerint a drogkereskedők fegyverraktáraként szolgált, bűnözők tüzet nyitottak a kommandósokra, valamint kézigránátokat dobtak feléjük. Ekkor tört ki a tűzpárbaj, amelyben meghalt többek között a keresett drogbáró, és egy rendőr is megsebesült. A rendőrök lőfegyvereket, 85 kézigránátot és kábítószert találtak a házban – olvasható a rendőrség közleményében.


A tűzpárbaj után öt sebesültet kórházba szállítottak, de ott mind életét vesztette. Öt ember holttestét pedig a favela lakói vitték ki a negyed bejáratához, és egymás mellett lefektették. Több tucatnyian összegyűltek ott ezután, és egy kisebb tüntetés alakult ki. Arra panaszkodtak az emberek, hogy a kormány vajmi kevéssel segíti a szegény közösségeket a koronavírus-járvány idején, miközben a rendőrségi akciók száma nem csökkent.


Név nélkül nyilatkozó tisztségviselők elmondták, hogy a megölt bandavezér 2016-ban megszökött a börtönből.


Az év első három hónapjában a riói rendőrség akciói során 429 embert ölt meg, ami alig marad el a tavalyi adatoktól.

Forrás: MTI, Fotó: BBC, egy korábbi rajtaütés képe

További híreink

Oltás és negatív teszt nélkül a lábát se teheti be senki az idei Oscar-gálára

Kemény János

Megérkezett a Moderna vakcinája Magyarországra

Varga Lilla

Donald Trump maszkban hagyta el kórházat, de anélkül lépett be a Fehér Házba

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen