2.1 C
Budapest
2021. november 30., kedd
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Dúró Dóra: A Gyurcsánnyal induló ellenzéki pártok feladták önmagukat

A balliberális tömb egyesülése után végleg egyértelművé vált, hogy a Mi Hazánk Mozgalom a harmadik utat jelentő erő – mondta Dúró Dóra hétfői sajtótájékoztatóján annak kapcsán, hogy megszületett az ellenzéki összefogás.

A Mi Hazánk elnökhelyettese kijelentette, az egyik erő az “urambátyám” rendszert kiépítő Fidesz, a másik a Gyurcsány Ferenc vezetésével egyesült balliberális tömb, a harmadik pedig a mindkettőt elutasító Mi Hazánk lesz a 2022-es országgyűlési választásokon. – A Mi Hazánk mind a 106 körzetben egyéni jelöltet indít, valamint önálló országos listával és kormányfőjelölttel indul a választáson – hangsúlyozta.

A közös ellenzéki listáról úgy vélekedett: a baloldali tömb egyesülésével a Jobbik, a Momentum és az LMP is feladta az elmúlt több mint harminc év politikájával való szembenállását. – Azt az embert akarják visszajuttatni a hatalomba, akit korábban kitiltottak volna a közéletből – emlékeztetett a párt országgyűlési képviselője, aki felidézte, Jakab Péter a Jobbik elnöke még márciusban is elképzelhetetlennek tartotta, hogy közös listán szerepeljen Gyurcsány Ferenccel. A Jobbik pedig ma már nem hazaárulónak, hanem harcostársnak tekinti a politikust.

– Az LMP pedig azzal a Gyurcsány Ferenccel fogott össze, akinek a kormányzása alatt rendszerkritikus pártként jöttek létre. Vagyis megbékéltek azzal a Gyurcsány Ferenccel, aki hazudott reggel, éjjel meg este – fogalmazott a politikus.

Dúró Dóra hangsúlyozta, a Mi Hazánk az egyetlen párt, amely eltörölné a képviselők mentelmi jogát, amely írni-olvasni tudáshoz kötné a szavazati jogot, amely jó megoldásnak tartja az oktatásban a szegregációt, amely sorkatonai alapkiképzést vezetne be. – Ugyancsak a Mi Hazánk az egyetlen, amely 2030-ban népszavazást kezdeményezne Magyarország uniós tagságáról, amely kitiltaná a homoszexuális propagandát az iskolákból, amely vagyonadót vetne ki a milliárdosokra, amely megszüntetné a cigányügyi programokat és amely “hatályon kívül helyezné a trianoni diktátumot” – sorolta a képviselő.

 

(Forrás: MTI; Fotó: Dúró Dóra/Facebook)

További híreink

Rossz a levegő minősége 16 magyar településen

Kiss Albert

Elfogtak egy férfit, aki négy nőt is kirabolt Józsefvárosban

Dunai Tibor

Oltást nem, de védettségi igazolványt kapott! (dokumentumokkal)

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben