3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Dúró Dóra: A magyar legyen büszke magára, mert győztes

Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese is reagált Pörzse Sándor N1TV-ben kifejtett nézeteire, melyek szerint a magyar egy buta nép, Wass Albertet és a lovasíjászkodást pedig az emberek “általában kinövik”. Dúró Dóra írását változatlanul közöljük:

A magyar, az buta – mondta Pörzse Sándora Jobbikhoz köthető N1TV adásában, aki vallott arról is: ő bizony már kinőtte Wass Albertet és a lovasíjászkodást.

Nekem valahogy nem sikerült: továbbra is büszke vagyok és elismeréssel tekintek például arra, amit Kassai Lajos létrehozott és ápol nap mint nap. Az ő munkássága nem gyerekes, inkább férfias, és hungarikum.

De Wass Albertet is korszakos jelentőségű, páratlan írónak gondolom, akinek a munkássága sokunk gondolkodására volt nagy hatással. Illetve nemcsak volt, és épp ez a lényeg: azok az értékek, amiket egykor a Jobbik és akkor még Pörzse Sándor is magáénak vallott, azok nem tűntek és nem is tűnnek el. “Mert elfut a víz és csak a kő marad, de a kő marad.”

Jellemző, hogy a Jobbik nem gondolja, hogy egy ilyen, az egész magyar nemzetet kollektíve lebutázó embert azonnal ki kellene rúgni, mert nincs helye a magyar közéletben. A Jobbik szerint van. Mi az hogy! Nagyon is! Beálltak, sőt élére álltak a magyarellenességnek.

De vajon megmaradhatott volna Pörzse Sándor a Jobbik kötelékében akkor, ha azt mondta volna, hogy a zsidó az buta?

Aligha. És megint nincs egyetlen jobbikos politikus sem, aki azt mondaná, hogy nem! A magyar nem buta. A magyar legyen büszke magára, mert győztes.

A magyar, az buta – mondta Pörzse Sándora Jobbikhoz köthető N1TV adásában, aki vallott arról is: ő bizony már kinőtte…

Közzétette: Dúró Dóra – 2021. február 27., szombat

További híreink

Német kancellár: modern bevándorlóországot akarunk létrehozni

Irányi Dániel

Családtagjaik megkínzásával fenyegették a kormány ellen tiltakozó iráni focistákat

Irányi Dániel

Ismét “fontos” kérdésben döntött a WHO: átnevezik a majomhimlőt, mert a név “rasszista”

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben