8.6 C
Budapest
2021. október 23., szombat
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

Egy amerikai lap megtiltotta a covid laboratóriumi eredetének vizsgálatát az újságíróinak

Az egyik legolvasottabb amerikai napilap, a New York Times egyik vezető szerkesztője megtiltotta az újságíróknak, hogy oknyomozásba kezdjenek a koronavírus esetleges laboratóriumi eredetével kapcsolatban – számolt be róla a brit The Spectator magazin.

A zsidó származású A. G. Sulzberger által kiadott New York Times újságírói számára megtiltották, hogy a koronavírus laboratóriumi eredetét vizsgálják. Ennek legfőbb oka az volt, hogy tavaly az akkori elnök, Donald Trump rendszeresen hangoztatta ennek valószínűségét. Válaszul a szélsőliberális lap felelős szerkesztői kijelentették, a koronavírus eredetének vizsgálata “túl veszélyes” lenne. No nem az országra, hanem a Demokrata Pártra és kampányukra nézve.

“2020 elején azt javasoltam a főszerkesztőnek, hogy vizsgáljuk ki a COVID-19 eredetét. Azt mondta nekem, hogy veszélyes erről cikket írni, mert alapvető ellenállás volt azzal, hogy bármi olyan eredményre jutunk, ami azt sugallná, a COVID-19 mesterséges vagy laboratóriumból szivárgott ki”

-nyilatkozta egy névtelenségét kérő szerkesztő a brit magazinnak.

A New York Times egy másik névtelenségét kérő munkatársa ugyan erről beszélt. Azt állította, javaslatot tett erre a főszerkesztőnek, azonban

a szerkesztőségben a laborszökevény-teóriát “összeesküvés-elméletnek” és “rasszistának” nyilvánították, amivel nem lehet foglalkozni.

Hozzátette, Trump nyilatkozatai alapján sok téma “no-go zónába” került.

A Spectator szerint a helyzet viszont ennél is aggasztóbb. Rövid utánajárás után kiderítették ugyanis, hogy

számos, szélsőliberális és kultúrmarxista lapot pénzel millió dolláros összegekkel a kínai állampárt. Többek között a New York Timest és a Washington Post-ot.

A Times szóvivője a brit lapokban megjelent cikkre annyit mondott, a benne foglaltak “nevetségesek”. Majd megnyugtatott mindenkit, a liberális média “függetlenobjektív”, így kizárt, hogy parancsra, vagy bármiféle ideológia mentén kívánnák befolyásolni a közvéleményt.

Fotó: Getty Images

További híreink

Ennyi! Újjáalakult a Munkásőrség

Dunai Tibor

Svájc is beállt a sorba

Kemény János

Betiltotta a rendőrség a Mi Hazánk olaszliszkai felvonulását, csak statikus megemlékezést engedélyezett

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen