3 C
Budapest
2022. december 9., péntek
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Egy bárban addig nem adnak kosármeccset, amíg LeBron Jamest ki nem zárják a bajnokságból

Jay Linneman, egy Ohió állambeli bár tulajdonosa Facebook-bejegyzésében bejelentette, hogy a vendéglátóhelyén addig nem mutatják az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) mérkőzéseit, amíg LeBron Jamest ki nem zárják a bajnokságból – jelentette vasárnap több amerikai médium is.

“Ha valaki NBA-mérkőzést akar nézni, az ne jöjjön a Linnie’s Pubba. Addig nem adjuk a mérkőzéseket, amíg LeBron Jamest ki nem zárták a bajnokságból”

– írta Linneman. A bár tulajdonosa a The Cincinnati Enquirer című amerikai napilapnak azt nyilatkozta: véleménye szerint, ha egy magas rangú választott kormánytisztviselő tette volna azt, amit James tett, akkor már felszólították volna hivatala elhagyására.

LeBron Jamest, a Los Angeles Lakers klasszis kosárlabdázóját sok kritika érte az elmúlt napokban, miután közösségi oldalán – ahol 50 millió követője van – “Te vagy a következő. #Felelősség” szöveggel posztolt képet arról a rendőrről, aki kedden, intézkedés közben lelőtte a 16 éves afroamerikai Ma’Khia Bryantet az ohiói Columbus városában, megakadályozva ezzel, hogy a fiatal lány megkéselje egyik társát. A 16 éves lány a kórházban belehalt sérüléseibe. A történteket a rendőr testkamerája is rögzítette.

Az eset körülbelül fél órával azt megelőzően történt, hogy egy minneapolisi bíróságon az esküdtszék minden vádpontban bűnösnek találta Derek Chauvin volt rendőrtisztet a Floyd-ügyben. Chauvin tavaly május 25-én, egy rendőri intézkedés során perceken keresztül térdelt az afroamerikai George Floyd nyakán, és ezzel a vád szerint a férfi halálát okozta.

James posztja nagy felháborodást keltett az Egyesült Államokban. A kosárlabdázó ezért órákon belül törölte a bejegyzést.

Nem kért azonban elnézést, bár sokak szerint írásával “célkeresztet rajzolt a rendőrtiszt hátára”.

Az Ohió állambeli Akron városából származó játékos később azt írta közösségi oldalán: “elegem van abból, hogy azt látom, fekete embereket ölnek meg a rendőrök. Azért töröltem az üzenetemet, mert arra használták fel, hogy gyűlöletet keltsenek. Ez nem egyetlen rendőrről szól. Ez a rendszerről szól” – fogalmazott a sportoló.

Az egyik legnagyobb amerikai rendőrszakszervezet “gyalázatosnak és rendkívül meggondolatlannak” minősítette James bejegyzését. Twitter-üzenetükben azt írták: LeBron Jamesnek “képeznie kellene magát és nagy felelőssége van abban, hogy ezt megtegye, mielőtt mérlegelne. A rendőrtiszt megmentette egy fiatal lány életét és ezen a tényen semmi nem változtat.”

A kosárlabdázó posztja után Donald Trump volt amerikai elnök közleményt adott ki, amelyben rasszistának nevezte Jamest. Trump szerint LeBron Jamesnek inkább a kosárlabdára kellene összpontosítania. A volt elnök úgy fogalmazott: “a rasszista fecsegései megosztók, kellemetlenek, sértők és lealacsonyítók. Lehet, hogy nagyszerű kosárlabdázó, de nem tesz semmit azért, hogy összefogja országunkat!”.

LeBron James egyébként gúnyosan válaszolt a cincinnati bár tulajdonosának bejegyzésére. A négyszeres bajnok kosárlabdázó Twitteren azt írta: “A fenébe! Éppen oda indultam, hogy megnézzem a ma esti meccsünket és igyak egyet.”

Tehát a néger kosaras ellen nem indítottak hadjáratot a “toleranciára” és “elfogadásra” mindig érzékeny liberálisok, nem követeltek tőle bocsánatkérést, nem rúgatták ki munkahelyéről, és nem próbálták meg teljesen ellehetetleníteni karrierjében. De az a bizonyos kettősmérce, az ugyebár nem létezik…

MTI nyomán

További híreink

Mi Hazánk: Árcsökkentés helyett a saját zsebeit tömné a kormány?

Irányi Dániel

4500 orvos tervezi felmondását az új egészségügyi törvény miatt

Irányi Dániel

Tizenhárom éves “fiatal” rabolt Budapesten

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben