27.2 C
Budapest
2022. július 5., kedd
Magyar Jelen
Külföld

Egy évekkel ezelőtt talált kincs tulajdonosa az utolsó pillanatban jelentkezett

Pár órával a határidő lejárta előtt jelentkezett egy német falu temetőkertjében négy éve talált rejtélyes kincsért állítólagos tulajdonosa.

Az alsó-szászországi Dinklage katolikus temetőkertjében 2016 júniusában bukkantak kertészek Krugerrand-aranyérmékkel és készpénzzel teli, elásott műanyag dobozokra.

A kincs tulajdonosának 2017 márciusától számítva három év állt rendelkezésére, hogy jelentkezzen a pénzért.

Hétfő este, alig néhány órával a határidő lejárta előtt kapott egy e-mailt Dinklage polgármestere egy brémai nőtől, aki a kincs tulajdonosának vallja magát – mondta el Carl Heinz Putthoff, a polgármester képviselője.

Putthoff szerint az arany értéke a megtalálás idejében mintegy 481 ezer euró (173 millió forint) volt, ez időközben 24 százalékkal emelkedett. Elmondta, hogy a nő szerint a kincs egy bűntényhez köthető és elhunyt apja hagyatékából származik.

“Az esetet innentől átadjuk az államügyészségnek” – mondta Putthoff, aki szerint az önkormányzat nem tudja megállapítani a nő szavahihetőségét.

A rendőrség és az államügyészség már a kincs megtalálásakor elkezdett nyomozni, hogy az arany nem származik-e illegális kereskedelemből vagy nem bűnözők ásták-e el a temetőben. A nyomozók azonban semmilyen erre utaló nyomot nem találtak.

 Időközben a kertészeti cég munkatársa, aki kiásta a kincset, megtalálói jutalomra szóló igényt nyújtott be.

A polgármester-helyettes közlése szerint azonban a község és a jogászok szerint sem tarthat rá igényt, mivel kiásott kincs nem elveszett tulajdonnak számít.

MTI

További híreink

Franciaország: letöltendő börtönbüntetésre ítélték a volt államfőt

Irányi Dániel

Hárman megerőszakolták a tizenöt éves lányt, társuk videóra vette

Irányi Dániel

Ferenc pápa: a pandémia sötét hónapjai ellenére sem szabad elveszíteni a reményt (videó)

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen