0.8 C
Budapest
2022. december 8., csütörtök
Magyar Jelen
Külföld

Egy hónap tiltás a börtönviselt prédikátornak

Úgy tűnik, Nyugat-Európában is néha betelik a pohár, és tesznek ellenlépéseket, még ha minden bizonnyal kevésnek is tartjuk azt az 1 hónapot, melyet egy brüsszeli, börtönviselt prédikátor kapott.

Ilyen időtartamra tiltották ki ugyanis Molenbeek negyedből azt a börtönviselt prédikátort (Jean-Louis Denis ), aki a városrész vezetése szerint muzulmán fiatalokat maga köré gyűjtve radikális, gyűlöletkeltő tanokat hirdetett – közölte a helyi média vasárnap. Érdekes mód, a kerület szocialista polgármester tájékoztatta erről a sajtót. A prédikátort 2012-ben is előállították már, mikor is egy zavargásban vállalt döntő szerepet, mely a helyi kisebbség és a rendőrség között zajlott le. Az összecsapások azért törtek ki, mert egy nő megtagadta a teljes arcfátyol eltávolítását a rendőrségi igazoltatás során.

Annak tükrében sem tartható túl szigorú büntetésnek ez az 1 hónap, hogy a férfi ült már börtönben, nem is keveset, 5 évet, mert belgiumi fiatalokat toborzott az Iszlám Államnak.

A Belgium északi, flamand nyelvű régiójában, Brüsszeltől alig 25 kilométerre található Londerzeel községben élő prédikátor a helyi polgármester, Nadia Sminate szerint a börtönben tovább radikalizálódott, és nemrég engedélyezett szabadulása óta még veszélyesebb tanokat hirdet. A Brüsszel belvárosához közel első Molenbeek negyedet a brüsszeli iszlamisták fellegvárának tartják. A hatóságok szerint bizonyított kapcsolat van a 2015 novemberében Párizsban és a 2016 márciusában Brüsszelben végrehajtott merényletek kitervelői és elkövetői csoportjai között. A szálak mindkét esetben – többek között – a brüsszeli Molenbeek városrészbe vezettek.

További híreink

Nyugat-Európában ma már teljesen általánosak a brüsszelihez hasonló zavargások

Horváth Tamás

Hamis negatív tesztről szóló igazolás miatt ítéltek letöltendő börtönbüntetésre 16 utast Belgiumban

Irányi Dániel

Napirenden az oltás kötelezővé tétele Belgiumban

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben