29.7 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Bűnügy Kiemelt

Egy karóval ütlegelte eszméletlen áldozatát a gyanúsított

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2021. április 12-én elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsít.

A gyanúsított és a sértett látásból ismerték egymást, időnként egy társaságban italoztak – írja közleményében a Budapest Környéki Törvényszék.

2019. július 11-én az esti órákban a sértett és a vádlott egy dunaharaszti étterem előtt találkoztak, ott szóváltásba keveredtek, majd a sértett megpofozta a gyanúsítottat. Ő nem ütött vissza, azonban közölte a sértettel, hogy „ennek még lesz következménye” – fogalmaznak.

2019. július 12-én a kora reggeli órákban, ittas állapotban egy szintén Dunaharasztiban található dohánybolt falának támaszkodva feküdt a sértett, majd néhány perc múlva – ittasságából kifolyólag – eszméletlen állapotba került. A gyanúsított kerékpárral érkezett a helyszínre, melyet a járda melletti oszlopnak támasztott és a kerékpár csomagtartójából magához vett egy a nyomozás során elő nem került kb. 70-80 cm hosszúságú karót. Ezzel a sértetthez ment, majd 4 alkalommal közepesnél nagyobb erővel megütötte a földön fekvő sértett fejét, majd távozott a helyszínről.

-idézik fel az eseményeket.

A súlyosabb életveszélyes, illetve halálos eredmény elmaradása a véletlen szerencsének tudható be.

A gyanúsított igazságügyi pszichológus szakértői vizsgálatát kívánta a nyomozó hatóság elvégeztetni, azonban a gyanúsított bejelentett és ismert lakcímein nem volt fellelhető, ezért ellene elfogatóparancsot bocsátottak ki.

Figyelemmel arra, hogy a gyanúsított kivonta magát a büntetőeljárás alól, valamint a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és a kiszabható büntetés súlyosságára, továbbá a bűncselekmény jellegére és a büntetőeljárás érdekére az ügyészi indítvány szerint a gyanúsított jelenléte kizárólag a letartóztatás elrendelésével biztosítható – hangsúlyozzák.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsítottat távmeghallgatás útján megtartott ülésén meghallgatta és az indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az első fokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2021. május 12. napjáig.

A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezéssel élt, így az nem végleges, de végrehajtható – zárul a közlemény.

(Kép: illusztráció:

További híreink

Felkerült a toplistára Matta Elemér

Irányi Dániel

Miskolcon indul az Y-híd építése – menetrend változások

Varga Lilla

Életveszély is lehetett volna, vonat elé tolták a kerékpárjukat

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen