1.3 C
Budapest
2021. november 30., kedd
Magyar Jelen
Bűnügy

Egy őrmestert próbált megvesztegetni a fogvatartott, két év börtönre ítélte a bíróság

Mobiltelefont akart a börtönbe csempészni a vádlott. Terve végrehajtásához – félmillió forintért cserébe – egy őrmestert próbált megvesztegetni. Az ügyészség kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntette miatt emelt vádat az ügyben, amelyben a Budapest Környéki Törvényszék 2021. május 18-án megtartott nyilvános és folytatólagos tárgyalásán hirdetett ítéletet.

A Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben három éve büntetését töltő vádlott 2018. november 14-én a szolgálatot ellátó őrmestert arra kérte, hogy vele négyszemközt, a zárkáján kívül beszélhessen problémájáról – olvasható a Budapest Környéki Törvényszék közleményében.

Mint írják, a körletfelügyelő ezután a vádlottat a folyosón meghallgatta, melynek során

a fogvatartott 500.000 forintot ígért neki cserébe azért, ha szerez neki mobiltelefont és biztosítja egy korábbi kapcsolattartójának elérhetőségét, megszegve ezzel a büntetés-végrehajtási intézet telefonálási házirendjét. A szabályzat szerint a fogvatartottak csak az intézet által kijelölt telefont használhatják.

A körletfelügyelő a vádlott ajánlatát azonnal visszautasította és zárkájába visszaküldte őt, majd jelentette az esetet.

Mindezek alapján a bíróság 2021. május 18-án megtartott tárgyalásán a vádlottat hivatali vesztegetés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt visszaesőként 2 év börtönbüntetésre és a közügyek gyakorlásától 3 év eltiltásra ítélte. Jogorvoslatra az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fenn, míg a vádlott és védője felmentésért fellebbeztek, így az ítélet nem jogerős.

(Kép: illusztráció)

 

További híreink

Hat évre eltiltottak az állattartástól egy Nógrád megyei férfit

Szabó Norbert

Más makkját zsákolta be

Faragó Dániel

Börtönbe megy a kocsijával menekülő férfi

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben