17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Külföld

Egy teljes faluval végeztek mozambiki iszlamisták

52 embert öltek meg egyetlen támadásuk során.

Mozambik iszlamista felkelői 2017 óta folytatják gyilkos tevékenységüket, nemrégiben pedig azt is közzé tették, miért. Kalifátusuk létrehozásán fáradozva nagy erőkkel gyűjtik az új tagokat, aki pedig nem csatlakozik hozzájuk, azt megölik.

Április 7-én az Iszlám Állam által is befolyásolt felkelőcsoport benyomult egy észak-mozambiki településre, ahol a felhívásuk ellen tiltakozó lakosokat lefejezték, vagy főbe lőtték.

Az északi régióban befolyást szerezni kívánó csoport egyre agresszívabban lép fel, ennek ellenére a kormány hivatalosan még nem reagált azokra a kérdésekre, hogy milyen módon kívánják a gyorsan eszkalálódó problémát kezelni. A nemzetközi viszonyokat folyamatosan monitorozó International Christian Concern szervezet szerint a kormánynak mostanáig egyetlen intézkedése sem volt, amely az iszlamisták megállítását célozta volna.
hirdetés

Az erőszak növekedésének ütemét a számok is igazolják, 2017 óta összesen 700 ember halt meg támadásaikban, most pedig egyetlen akcióban végeztek 52-vel.

Az elmúlt három évben több mint 200 000 észak-mozambiki lakos kényszerült otthonának elhagyására.

Forrás: vasarnap.hu

További híreink

Az “oltásbajnok” Izrael már a bezárásra készülődik

Faragó Dániel

Brutális szigorítások léptek életbe Ausztriában

Irányi Dániel

Mateusz Morawiecki rendkívüli uniós csúcs összehívását sürgeti

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen