24.1 C
Budapest
2021. június 24., csütörtök
Magyar Jelen
Külföld

Elektronikus nyomkövető az osztrákoknál

Az osztrák kormány preventív jellegű fogva tartást tervez alkalmazni azoknak a terrorizmussal megvádolt személyeknek az esetében, akik nem adják fel szélsőséges nézeteiket – jelentette be Sebastian Kurz kancellár szerdán.

 

“Ha a mentális problémákkal küzdő bűnelkövetőket egy életre bezárhatják, ha veszélyt jelentenek, akkor a veszélyt jelentő terroristákat is élethosszig bezárva lehet tartani”

– mondta sajtótájékoztatóján Kurz több mint egy héttel a négy halálos áldozatot követelő bécsi merénylet után.

Nyomkövető, regisztráció

A terrorizmus szempontjából kockázatot jelentő egykori elítélteknek elektronikus nyomkövetőt kell hordaniuk – olvasható a szövegezésre váró jogszabály-tervezetben.
A konzervatív-zöld kormánykoalíció azt is lehetővé kívánja tenni, hogy a hatóságok megfoszthassák osztrák állampolgárságuktól és jogosítványuktól a lehetséges terrorista támadókat.
Emellett létrehoznának egy központi jegyzéket, amelybe minden imámnak regisztráltatnia kellene magát, valamint egyszerűsítenék a “politikai iszlám” elleni fellépést is.

Természetesen mindenkire, még a nácikra is vonatkozik

Sebastian Kurz leszögezte: az intézkedéscsomag nem az országban élő mintegy 700 ezer muszlim ellen irányul, hanem csak a szélsőségesek ellen.
Werner Kogler alkancellár pedig rámutatott, hogy a tervezett új törvények a “terror minden formájára” vonatkoznak, ide értve a neonácikat is.

 

 

(MTI)

További híreink

Késes támadás Franciaországban

Avar Álmos

Európa legmagasabb szintű emberi jogi bírósága elmarasztalta Szlovákiát egy Beneš-dekrétumokkal kapcsolatos ügyben

Szabó Norbert

Koronavírus napi összefoglaló

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben