5 C
Budapest
2021. április 13., kedd
Magyar Jelen
Külföld

Elérte a népharag az egyik holland politikust

A holland PvdA (Partij van de Arbeid, Munkáspárt) és az SP (Socialistische Partij, Szocialista Párt) meggyőzte Hans Vijlbrief államtitkárt, hogy vizsgálja meg egy olyan válságadó csomag beterjesztésére a lehetőséget, amit célirányosan a még nyereséges vállalatokra vetnének ki – írja az Erdély.ma hollandiai tudósítója. Egy olyan különleges adóformáról van szó, amely még működő vállalatoktól csatornázná át a jövedelmet a veszteségesek felé.

Henk Nijboer, a holland Munkáspárt képviselője a koronaválságot ideális alkalomnak tartja arra, hogy végre gyakorlatba ültethesse marxista elképzeléseit. Saját állítása szerint, pártja már meggyőzte a kormányt, hogy vizsgálja meg a fent említett új válságadó kivetését azokra a vállalatokra, amelyek a jelenlegi nehéz helyzet ellenére is képesek voltak hasznot termelni, fogalmaz az erdely.ma.

“A bevételt használjuk fel a válsággal küzdő vállalatok megsegítésére” – írja a Twitteren.

Az irány teljesen világos. A Munkáspártnak és az Szocialistáknak egyértelmű politikai céljaik vannak, a kis és középvállalkozói szektort szét akarják verni. Ha nem a koronavírussal kapcsolatos lezárással, akkor ilyen, vagy ehhez hasonló adóemeléssekkel.

A erdely.ma szemlézett párat a Twitter-válaszok küzül: 

· Egy holland vállalkozó dühösen reagált a kommunista ötletre. “Feltételezem, hogy viccelsz” – írja a vállalkozó. “Milliárdokat hajítasz ki klíma-baromságokra, Dél-Európa fejlesztési támogatására, az EU-ra és a migránsokra. A hibás döntéseitek miatt nehéz helyzetbe került holland vállalatokat pedig a keményen dolgozó holland emberek adójából akarod megmenteni?”  Idióta – zárja a bejegyzését az egyik kommentelő.

· A Munkáspárt úgy látszik megkezdte marxista turnéját. Nem tanulnak ezek semmit az egész országot érintő helyzetből. Sőt, a kormány politikája csak olaj a tűzre, nem hogy segítene, inkább a még működő vállalkozókat sújtja.

· Ez már mérföldkőnek számít. Nem vagytok észnél? Nem csúszunk még elég gyorsan a lejtőn? Azok a cégek adják oda tartalékaikat, amik épp hogy túlélik a helyzetet, olyanoknak, akik a ti szerencsétlen kormányzásotok miatt ezt már nem tehetik meg? De hát így mindenki csődbe megy. És ezt nevezitek ti őszinteségnek? Tolvajok vagytok mind!

· Nekem is van egy javaslatom, vezessünk be egy olyan válságadót ami 100% -ban a kirakat-képviselőinkre, különösen az ilyen kriptokommunista képviselőinkre vonatkozik. Szerintem az adó bevezetése utáni hónap 24.-én újra megnyithatnánk az országot.

 

 

 

fotó:rtvnoord.nl

További híreink

Nem igaz, hogy csak irániak utaztak a lezuhant ukrán gépen

Dunai Tibor

Őznek képzeli magát egy transznemű nő, és még legelészni is szokott

Szabó Norbert

Kormányválság küszöbén Olaszország

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben