8.6 C
Budapest
2021. október 23., szombat
Magyar Jelen
Belföld Egyéb kategória Gazdaság

Elesett a kisvárdai kórház is- több szakrendelés leállt

A kisvárdai Szent Damján Kórházban szünetel az urológia, a bőrgyógyászati és allergológiai szakrendelés, az intézmény szerint a fenntartóváltás miatt.

A betegeknek jelenleg egy ötperces beavatkozás, vagy egyszerű kezelés miatt is utazniuk kell valamelyik környező településre.

“Az urológiát a Jósa András megyei kórház (Nyíregyháza) látja el. Eddig is az ottani szakorvosok látták el és a jövőben is ők fogják ezeket a betegeket kezelni, ez az ellátásunk a koronavírus-járvány és a nyári szünet miatt szünetel. A gyermek-tüdőgyógyászaton dolgozó kollégánk betegség miatt hiányzott, nem tudta ezt a rendelést vinni, de holnaptól ő újra rendel, a bőrgyógyászatra pedig kollégát keresünk”

mondta Hegyi Henrik, a kórház főigazgatója.

Az igazgató arról is beszélt, hogy a kórház a túlélésért küzd, az a céljuk, hogy minél hamarabb minden visszaálljon a normális kerékvágásba, de az orvoshiány megoldása eseti alapon nem, csak rendszerszinten képzelhető el.

A helyzetet tovább nehezíti, hogy

számos orvos felmondásra kényszerült, miután az egészségügyben bevezették a kötelező oltást.

További híreink

A Mi Hazánk szerint a védettségi igazolvány a vendéglátósok javát sem szolgálja

Kemény János

Egészségügyi ellátások alól is kizárják az oltatlanokat

Faragó Dániel

Több mint száz új fertőzött van Magyarországon

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen