13.8 C
Budapest
2021. október 22., péntek
Magyar Jelen
Bűnügy Kiemelt

Elfogták a maszkos rablót: kétszer ment vissza fegyverrel ugyanabba a lakásba

A símaszkos betörő rabolt is, amikor hazaért a házigazda, majd újból pénzhez akart jutni ugyanott, ekkor azonban már nem jutott zsákmányhoz; a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség vádat emelt ellene.

A vádirat szerint egy harminckilenc éves férfi 2019. február 6-án, éjfél körül egy II. kerületi családi házhoz ment, hogy onnan érékeket szerezzen. A férfi magával vitt egy fegyvernek látszó tárgyat, a fejére símaszkot húzott. A férfi betört a házba, és összekészítette azt, amit el akart lopni. Ekkor érkezett haza az ott lakó férfi, akit a támadó megfenyegetett a fegyvernek látszó tárggyal és készpénz átadására kényszerítette. A sértett egymillió forintot adott át, majd a rabló a pénzzel távozott.

A vádlott, további zsákmány reményében 2019. május 13-án a délutáni órákban, ismét egy fegyvernek látszó tárggyal, valamint újra álruhába öltözve, hosszú vörös parókában visszatért a helyszínre, ahol megvárta és kényszeríteni próbálta a hazatérő sértettet, hogy adjon át még pénzt. A sértett nem tett eleget a felszólításnak, és a szomszéd házak felé segítségért kiabált, amelynek hatására a vádlott elmenekült.

A gyors és alapos felderítés alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztály nyomozói a Célkörözési Osztály, és a Terrorelhárítási Központ bevonásával már 2019. május 24-én elfogták az azonosított férfit, aki őrizetbe és letartóztatásba került.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a férfival mint többszörös visszaesővel szemben fegyveresen elkövetett rablás bűntette, minősített magánlaksértés és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságra.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a férfit, ha ő az előkészítő ülésen a vád tárgyát képező valamennyi bűncselekmény vonatkozásában beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról tizenhat év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra, ítélje, valamint állapítsa meg, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

A vádlott jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztést tölt.

További híreink

A TESCO cáfolja a leépítések hírét

Dunai Tibor

A Momentum román testvérpártja sem támogatja a székely autonómiát

Kemény János

Gyakoribbá válhatnak a szélsőséges szárazságok Közép-Európában

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen