9.4 C
Budapest
2022. május 19., csütörtök
Magyar Jelen
Bűnügy Hírek Kiemelt Külföld

Elfogták az Iszlám Állam afganisztáni vezetőjét

 

Elfogták az afgán különleges erők az Iszlám Állam afganisztáni vezetőjét és a terrorszervezet további 19 harcosát, köztük két magas rangú parancsnokát – jelentették az afgán biztonsági hatóságok szombaton.

Az Aszlam Faruki néven ismert terroristavezér elfogásáról további részleteket a következő napokban tesz közzé az afgán titkosszolgálat.
Az ENSZ egyik jelentése szerint a Maulavi Abdullah nevet is használó férfi nagyjából egy éve irányította az Iszlám Állam afganisztáni működését.

Az Iszlám Állam 2015-ben jelent meg Afganisztánban, azóta számos támadást hajtott végre elsősorban síita mecsetek ellen, illetve különféle rendezvényeken.

Az ENSZ adatai szerint a legtöbb merényletet a kelet-afganisztáni Nangarhar és Kunar tartományban, valamint Kabulban hajtották végre. A terrortámadásaik száma különösen 2018-ban volt magas, azóta csökken. Az Iszlám Állam tagjaival a tálibok is harcban állnak.

Legutóbb a terrorszervezet márciusban egy elhunyt síita politikai vezető megemlékezésén, majd egy szikh templomnál hajtott végre támadást, ezekben a merényletekben legalább 55 ember halt meg.

MTI

 

További híreink

A venezuelai elnök szerint jó ötlet lenne rakétákat vásárolni Irántól

Kiss Albert

Baltával irányította a forgalmat a nigériai bevándorló

Szabó Norbert

Németország: ősztől bevezethetik az otthoni munkavégzés jogát

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen