4.4 C
Budapest
2022. január 29., szombat
Magyar Jelen
Hírek Külföld

Elhagyta egy nő az iszlám vallást, az angliai Mohammed és Khan meg akarta ölni

Mindezt Szlovákiában…

A gyanú szerint az 54 éves Mohammed Patman és a 49 éves Darya Khan Safi egészen Szlovákiáig követték volna a nőt abból a célból, hogy elrabolják, majd meggyilkolják.
Az egyik férfit Londonban, a másikat a brit fővárostól 150 kilométerre található Coventryben érték utol a hatóságok – írja a Daily Mail. A brit nyomozók szóvivője elmondta, a két afgánra a szlovák hatóságok adták ki a körözést.

A férfiak egy 25 éves, Ausztriában élő, a férjével Szlovákiában közös vállalkozást üzemeltető nő meggyilkolását tervezték meg.
Mint kiderült, mikor a fegyveres tisztek őrizetbe vették a férfiakat, azok éppen utazásra készen álltak Ausztriába és Szlovákiába, ahol a gyanú szerint folyamatosan megfigyelték a nőt. A hatóságok belenéztek a páros telefonbeszélgetéseibe és online levelezéseibe is, amelyekből kiderült, hogy az afgán férfiak előre megbeszélték az emberölést, továbbá az otthoni és a külföldi egyéb „tennivalókat” is. Az utazás miatt téligumival és elsötétített ablakokkal is felszerelték az autójukat – derül ki a nyomozásból.

A két férfit hivatalosan Londonban veszik őrizetbe, majd a westminsteri bíróságon a szlovákiai kiadatásról fognak tárgyalni.

A szlovák hatóságok elsőfokú gyilkossági előkészítés miatt körözik Patmant és Safit, amely egy rendkívül súlyos bűncselekménynek számít– mondta egy brit nyomozó.(888)

További híreink

Bizottság: a gyermekvédelmi törvény “alapvető jogokat” és az EU lényegét sérti

Irányi Dániel

A település, ahol egy pedofil teljes értékű tagja lehet a társadalomnak – megdöbbentő riport Tápióságról

Gabay Dorka

Hatezer kínait engedtek be Magyarországra a koronavírus évében

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen