27.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Elhasalt az újbudai ARC-plakátkiállítás

Nem szavazta meg az újbudai önkormányzat az ARC plakátkiállítás arcátlan közterület-használati kérelmét a Mi Hazánk Mozgalom tiltakozása és heves vita után, amit az illetékes gazdasági bizottságban kezdeményezett Novák Előd, a párt önkormányzati képviselője a gátlástalan, 31 millió forintos támogatási javaslat ügyében, mellyel – mint fogalmazott – pusztán annyi problémája volt, hogy nem viccnek szánták.

A párt alelnöke közösségi oldalán azt írta, szivárványszínű Nagy-Magyarországgal hirdette címlapján a 80 ezres példányszámú Újbuda újság, hogy a Bikás parkban rendezik az idei ARC kiállítást, miközben még nem is született döntés. – Tehát az ítéletet már kiosztották a tárgyalás előtt, a jelek szerint a DK-s polgármesterrel paktumot kötöttek, csakhogy nem kevés homokszem került a homokos gépezetbe. Szeretem a kreativitást, akár Nagy-Magyarországgal kapcsolatban is, de a kettős mérce jegyében rendszeresen a keresztény, magyar kultúra megcsúfolását látjuk az ARC óriásplakátjain, miközben a balliberálisok szent tehenek számukra – fogalmazott Novák Előd. Jelezte, idén nemcsak az LMBTQP-propagandafesztivál legtöbb rendezvényét költöztették a DK fővárosának minősülő Újbudára, hanem az ARC-plakátkiállítást is a Bikás parkba tennék.
– Közterület-használati kérelmük szeptember 28. és november 4. között foglalná a területet, s egy igénytelen, olvashatatlan aláírású firkálmánnyal 31 millió forintos támogatási kérelmet terjesztettek elő, melyből az sem derült ki, s hiába kérdeztem, hogy az 5500 négyzetmétert a parkolóból vennék-e el több mint egy hónapra. Az arcátlanság miatt önkormányzati képviselőként, első kritikus hozzászólóként azt kezdeményeztem, hogy ne támogassuk, ne is szavazzunk a már eldöntött ügyként kihirdetett közterület-használatról. A bizottság megosztottságának és képviselői hiányzásoknak is köszönhetően így végül határozatképtelenség miatt nem fogadta el a testület az előterjesztést, így most a polgármester hagyhatná jóvá, de az önkormányzati rendelet szerint ő kedvezményt nem adhat a 31 milliós közterület-használati díjból – tájékoztatott a képviselő.

További híreink

Bepanaszolták az AUR-t magyarellenessége miatt

Varga Lilla

Törökország 90 ezer rabot tervez kiengedni a börtönökből a járvány miatt

Dunai Tibor

Amerikai finanszírozású kutatás okozhatta a koronavírus elterjedését

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben