20.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
Hírek

Eljött az “ünnepi” pillanat: Müller Cecília bejelentette a majomhimlőt

„Magyarországon is megjelent a majomhimlő, egy 38 éves férfinél azonosították először a betegséget idehaza” – jelent meg a hír a Tények oldalán. Az Index felhívta a Nemzeti Népegészségügyi Központot (NNK), ahol cáfolták a hírt. Ezt követően az MTI az országos tiszti főorvosra hivatkozva azt állította, hogy diagnosztizálták a betegséget idehaza.

De még ez sem ment ám egyszerűen. Először bejelentették, majd tagadták, majd megerősítették. De csak szép sorjában:

1. A TÉNYEK ALAPJÁN FUTOTT VÉGIG A MAGYAR SAJTÓBAN MÜLLER CECÍLIA ORSZÁGOS TISZTI FŐORVOS BEJELENTÉSE ALAPJÁN, HOGY MAGYARORSZÁGON IS AZONOSÍTOTTÁK A MAJOMHIMLŐT.

2. Mivel a csatorna nem jelölte meg, hol jelentette ki ezt az országos tiszti főorvos, az Index telefont ragadott, és felhívta a Nemzeti Népegészségügyi Központot, hogy erősítse meg a hírt, azonban nem tudták megtenni.

Nem, ez nem igaz

– nyilatkozta az NNK munkatársa.

3. Az Index megkeresése után az MTI-ben kijött, hogy Müller Cecília tartott egy sajtótájékoztatót, ahol valóban arról beszélt, hogy

MAGYARORSZÁGON IS MEGJELENT A MAJOMHIMLŐ-FERTŐZÉS, EGY 38 ÉVES FÉRFINÉL DIAGNOSZTIZÁLTÁK A BETEGSÉGET.

Újabb telefonhívásunkra az NNK ügyeletese, aki Barta néven mutatkozott be, azt mondta, hogy valóban megjött a majomhimlő, írja az Index.

További híreink

Két nőt is kirabolt egy csoport Budapesten

Avar Álmos

Az afrikai kerékpáros egy pezsgősdugóval vetett véget saját versenyének

Faragó Dániel

Azta! Esőből energiát?

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben