2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
Hírek

Elképesztő: A 20 fok is elég lesz télen az iskolákban a szaktárca szerint

– Amennyiben a tantermekben, csoportszobákban a hőmérséklet eléri a 20 Celsius-fokot télen, nem szükséges további fűtést biztosítani – írta a köznevelésért felelős helyettes államtitkár, Kisfaludy László a közérdekű bejelentéseiről ismertté váló Tényi Istvánnak – írta a 24.hu.

Tényi azt követően kereste meg a köznevelésért is felelős Belügyminisztériumot, hogy kiderült: a tárca arra utasította a tankerületeket, mérjék fel, hogy az iskolákban lehetőség van-e a gázról fatüzelésre történő átállásra, kályhák beszerzésére. Arra volt kíváncsi, hogy milyen mértékben kell a jogszabályban előírt az a minimális szint – azaz 20 fok – fölé fűteni a tantermeket. A helyettes államtitkár szerint semennyivel,

a 20 Celsius-fokos hőmérséklet „kielégítése esetén további fűtést nem szükséges biztosítani”,

ugyanis ezt a minimális szintet írja elő a nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló kormányrendelet – írta a Népszava.

A lap megszólaltatta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének egyik vezetőjét, Nagy Erzsébetet, aki cinikusnak és rosszindulatúnak nevezte, hogy a tárca a minimumot képzeli optimálisnak. Szerinte biztos, hogy télen több oktatási intézmény online oktatásra állhat át, ha a kormány az iskolák, óvodák fűtésén akar spórolni.

(Fotó: VAJDA JÁNOS / MTI)

További híreink

Könnyebben elérhető lesz Székelyföld

Kemény János

Megnőtt a terhességi komplikációk száma a járvány alatt

Kemény János

Így épült fel 10 nap alatt a koronavírus kezelésére épített kórház

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben