7.6 C
Budapest
2022. november 26., szombat
Magyar Jelen
HírekKülföld

Elon Musk kirúgta a Twitter alkalmazottainak felét

Nagytakarítás.

Yoel Roth, a Twitter biztonsági és integritásért felelős vezetője jelentette be – stílszerűen a Twitteren -, hogy a cég elbocsájtja az alkalmazottainak felét, mintegy 3700 embert.

Elon Musk, a cég új tulajdonos-vezérigazgatója ennek kapcsán annyit közölt, minden elbocsátottnak három hónapos végkielégítést ajánlottak fel.

A Twitter Egyesült Államokban alkalmazott dolgozói már csütörtökön csoportos keresetet nyújtottak be a cég ellen azzal a váddal, hogy nem tartja be a tömeges elbocsátásoknál előírt 60 napos felmondási időt, ami sérti a kaliforniai és a szövetségi törvényeket.

Az elbocsátott alkalmazottak egy korábbi bejelentésnek megfelelően pénteken e-mailben kapták meg az értesítést, hogy ez az utolsó munkanapjuk a cégnél

– jelentette a Bloomberg hírügynökség.

Az elbocsátásokat a cég vezérigazgatója azzal kommentálta, hogy “nem látott más lehetőséget”, mert a Twitter napi négymillió dollárt veszít a hirdetők távozása miatt, aminek oka, hogy egyes aktivista csoportok nyomást gyakoroltak a nagy hirdetőkre, hogy vonják vissza reklámmegrendeléseiket. Musk egy pénteki befektetői konferencián ezt “az Alkotmány első kiegészítése elleni támadásnak” nevezte.

Ami a cenzúrát illeti, Yoel Roth arról beszélt, a Twitter azt követően is ellenőrzi a posztok tartalmát, hogy a milliárdos Elon Musk átvette a vállalatot. Ezt nem sokkal később maga Musk is megerősítette.

(MTI)

 

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

További híreink

Még a japán drukkerek is gúnyt űztek a meccs előtt bohóckodó német válogatottból

Irányi Dániel

Mi Hazánk: az infláció miatt szükséges az otthonteremtési támogatások megújítása

Irányi Dániel

Egyre több színésznőnek kezd elege lenni a feminista propagandából

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben