22.4 C
Budapest
2021. június 21., hétfő
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Elsőfokon életfogytiglanra ítélték az “újsvédet”, aki egy sapka miatt gyilkolt

Egy normálisan működő országban ez az ítélet aligha lehetne meglepő, ám Svédországban az, hiszen a skandináv ország 1970 óta egyre elnézőbb a nem európai bevándorlókkal szemben, ami az enyhébbnél enyhébb bírósági ítéletekben is megnyilvánul. Ezért is számít unikomnak, hogy egy színes bőrű gyilkost életfogytiglanra ítéljenek.

Abubaker Mohamad Awad egy – papírjai szerint – 23 éves szudáni migráns, aki 2011-ben úgy válhatott svéd állampolgárrá, hogy előtte számos alkalommal zaklatott szexuálisan svéd lányokat.

Abubaker idén tavasszal részt vett egy házibulin, ahol megvárta, míg mindenki elalszik, vagy távozik, majd egy alvó lányt próbált megerőszakolni. Ez egy fiú határozott fellépésének köszönhetően meghíusult. Ezt követően indult neki, hogy “szétnézzen” a lakásban.

Értékek helyett az egyik szobában egy sapkát talált, amit a svéd bevándorlásellenes párt, a Svéd Demokraták logójával láttak el. Az ifjú szudáni migráns igen tájékozott lehet a politika terén, hiszen azonnal felismerte a logót, és összekapcsolta azzal, amit a svéd média és minden parlamenti párt sulykol az emberekbe: Ha a Svéd Demokratákat támogatod, rasszista vagy, fasiszta és náci.

Ezt követően került “idegállapotba” az egyébként békés és jólekű néger. A gyilkosságról részletesen írtunk mi is. Röviden összefoglalva: a szudáni migráns kést ragadott, előbb megsebesített egy svéd fiút, majd megpróbált megerőszakolni egy lányt. A lány a fürdőszobába menekült, ahol a házigazda éppen a fogát mosta. Abubaker rasszistának nevezte a fiút, Tommie Lindh-t, és brutálisan meggyilkolta.

Miközben Tommie a padlóra rogyva haldoklott, a szudáni férfi – a fiú vérében úszva – megragadta a lányt, kivonszolta a fürdőszobából, rádobta az ágyra, rávetette magát és megerőszakolta.

A helyszínre kiérkező rendőrök a házban tartózkodó fekete férfit letartóztatták. Tárgyalása október 1-én kezdődött, a vád: gyilkossági kísérlet, nemi erőszak és gyilkosság. Alig három héttel később meg is született az ítélet: életfogytiglani börtönbüntetés.

Noha ez ígéretesnek tűnik, az öröm még korai, hiszen ez csak az elsőfok. Abubaker és ügyvédje egészen biztosan a Fellebbviteli Bíróság elé viszi az ügyet, ami enyhíthet a férfi büntetésén. Arról nem is beszélve, hogy ideális esetben nem a svéd adófizetők pénzén élne élete hátralévő életében (ahogyan eddig is tette, csak szabadlábon – a szerk.), hanem szépen feltennék egy gépre, és visszavinnék oda, ahonnan jött. Ettől azonban Európa még nagyon messze van, ahogyan attól is, hogy a svéd bíróság másodfokon se változtassa meg az elsőfok ítéletét.

 

További híreink

Orosz házelnök: Biden kijelentése túlmegy a józan ész határán

Irányi Dániel

Havazik a Kárpátokban

Szabó Norbert

Az amerikai kontinensen terjed legerőteljesebben járvány

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben