1.3 C
Budapest
2021. november 30., kedd
Magyar Jelen
Bűnügy

Elszabadultak az indulatok a gyermekotthonban – veszélyben forgott egy kiskorú élete

Napi szinten tanúsított önmagára és a környezetére is veszélyes viselkedést a nevelőotthonban élő terhelt, aki később a kezelését lefolytató kórház dolgozóiban is megpróbált kárt tenni. Ellene az ügyészség emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat, a Budapest Környéki Törvényszék 2021. május 13-án megtartott nyilvános és folytatólagos tárgyalásán hozott ítéletet az ügyben.

A gyermekotthonban nevelt, pszichiátriai kezelt, fogyatékkal élő fiatalkorú vádlott 2020. júliusában összetűzésbe keveredett egy másik nevelt gyermekkel – írja közleményében a Budapest Környéki Törvényszék.

Veszekedésükre több nevelő sietett az udvarra és a vitatkozó feleket az épületbe küldték. Felszólításuknak a fiatalkorú vádlott nem tett eleget, megpróbált kimászni a kerítésen és köveket dobált a jelenlévők felé. Miután a fiút többszöri kísérletre sem sikerült lenyugtatni, a nevelők kilátásba helyezték, hogy értesítik a rendőrséget.

Ekkor a fiatalkorú vádlott a bántalmazásukkal és megölésükkel fenyegetőzött, közben saját testi épségét is veszélyeztette. Ezután is még többen megpróbálták megnyugtatni a fiút, aki továbbra is agresszívan viselkedett, majd egy hegyes fadarabot vett magához, amellyel a hozzá közeledő kiskorú sértettet többször megszúrta.

-összegzik az eseményeket.

A sértett életét a szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

A terhelt a rendőrök kiérkezéséig támadó magatartást tanúsított. Miután egy kórház pszichiátriai osztályára szállították, kisebb sérüléseket okozott a személyzetnek, illetve magában is megpróbált kárt tenni – fogalmaznak.

A bíróság az orvosszakértői vélemény alapján megállapította, hogy a vádlott – kóros elmeállapotára tekintettel – nem büntethető.

Mindezek alapján a bíróság felmentette a terheltet az ellene emelt emberölés bűntettének kísérlete, valamint a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének vádja alól és egyúttal kényszergyógykezelését rendelte el.

Indokolásában a bíróság kiemelte, hogy a terhelt kezelése szükséges, mivel a jövőben újabb erőszakos cselekményt követhet el.  A döntést a vád és a védelem is tudomásul vette, így az ítélet jogerős – zárul a közlemény.

(Kép: illusztráció/pixabay)

További híreink

Biztonsági kamerát lopott egy férfi

Irányi Dániel

Óbudai lakásmaffia- gyanús körülmények között halnak meg, vagy gyengülnek le a nyugdíjasok

Faragó Dániel

Mozgáskorlátozott, kerekesszékes embert fosztott ki

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben