3 C
Budapest
2022. december 9., péntek
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Eltitkolt korrupció miatt feljelentették Hadházyt és a baloldali pártelnököket

Ismét az ügyészséghez fordult a közérdekű feljelentéseiről ismert Tényi Isván, aki ezúttal korrupciós bűncselekmény feljelentésének elmulasztása gyanúja miatt tett feljelentést. Mindezt azért, mert Hadházy Ákos arról írt, tudomása volt arról, hogy a Bíró László összellenzéki képviselőjelölthöz köthető korrupciós bűncselekményről, amiről a baloldali pártelnököket tájékoztatta, a nyilvánosságat azonban nem.

Korrupciós bűncselekmény feljelentésének elmulasztása gyanúja miatt tett feljelentést Tényi István az ügyészségen azután, hogy Hadházy Ákos volt LMP-s, jelenleg független országgyűlési képviselő a szerencsi választás éjszakáján Facebook-posztjában vallotta be: tudomása volt arról, hogy a Bíró László összellenzéki képviselőjelölthöz köthető korrupciós bűncselekmény még a nyilvánosság által megismertnél is súlyosabb, és erről az ellenzéki pártelnököket is tájékoztatta – írta a Magyar Nemzet a PestiSrácok információira hivatkozva.

A feljelentés oka, hogy Hadházy és az ellenzéki pártelnökök (Fekete-Győr kivételével) hivatalos személyek, ezért a Btk. szerint korrupciós bűncselekmény észlelésekor feljelentési kötelezettségük van, így a hatósághoz kellett volna fordulniuk.

Ismert, a vasárnapi borsodi időközi országgyűlési választás után Hadházy Ákos saját közösségi oldalán azt írta Bíró Lászlóról, a balliberálisok jelöltjéről, hogy: „ha Bíró nyert volna, nemcsak egy rasszista indulatú ember került volna be a parlamentbe, hanem egy olyan ember, aki elég egyértelműen részt vett abban, hogy egy kis csapat valódi fejlesztés helyett magára költötte ötvenmillió forint EU-s támogatás jelentős részét”. Hadházy azt is írta, aggályait jelezte a baloldali pártelnököknek, de a nyilvánosságnak nem szólt, mert nem akarta Bírót hátráltatni a sikerben.

Hadházy Ákos tehát az ellenzéki pártvezetőkkel is megosztotta a korrupciós bűncselekményekről szerzett értesüléseit, így

a feljelentési kötelezettség immár azokat a vezetőket is terhelte, akik közülük országgyűlési képviselők, tehát hivatalos személyek.

Jakab Péter, a Jobbik pártelnöke a Mandinernek úgy reagált Hadházy kijelentésre, hogy

„Hadházy Ákos addig küzdött a hazug közmédia ellen, míg végül olyanná nem vált, mint ők. Hadházy semmilyen információval nem keresett meg Bíró Lászlóval kapcsolatban engem, mint pártelnököt, ennek ellenére Bíró László lehetőséget adott Hadházy Ákosnak, hogy az otthonában betekintsen minden olyan iratba, amibe szeretne, és kérdéseket tegyen fel minden őt érdeklő témában. Képviselő úr a kampányhajrában el is látogatott Bíró Lászlóhoz, majd 20 perc kérdezősködés után megnyugodva távozott, nem véletlenül, hiszen Bíró Lászlónak nincsenek korrupciós ügyei. Az ellenzéki aktivisták ellenben csalódottak voltak, hogy Hadházy úr mindössze ennyi időre látogatott a választókörzetbe, ahol semmilyen módon nem vett részt az ellenzék kampányában. Pedig szükség lett volna rá, hogy – ahogy én – ő is végigjárja a választókörzet összes települését.”

Fotó: magyarnemzet.hu

 

További híreink

Kutyákkal a védtelen emberekért (videó)

Kemény János

Most már a kegyelemnek lenne helye – interjú Budaházy Györggyel

Kemény János

Ukrán nemzetiségi képviselő: fegyvereket is kellene küldeni

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben