8.6 C
Budapest
2021. október 23., szombat
Magyar Jelen
Hírek Külföld

Elutasították az azonos neműek házasságát a Fülöp-szigeteken

Üdvözölték a Fülöp-szigetek keresztény egyházvezetői az ország Legfelsőbb Bíróságának azon döntését, ami kimondta: megerősítik korábbi határozatukat, amelyben elutasították az azonos neműek házasságának törvényességét célzó beadványt – írta a Linga.org.

A petíciót még 2015-ben, egy akkor 33 éves ügyvéd és rádióműsor-házigazda, Jesus Nicardo M. Falcis adta be helyi LMBTQ szerveztek támogatásával.

A bíróság első körben szeptemberben utasította el a petíciót azzal az indokkal, hogy a kérelmezőnek nem volt élettársa, ennek ellenére azonos neműek házasságának engedélyezését kérte.

A Catholic News Agency írása arról tájékoztat: az ismételten beadott petíciót a Manilai Legfelsőbb Bíróság január 6-i végzésében végérvényesen elutasította. A bíróság szerint a petíciót benyújtónak nem volt objektív érvelése a korábbi határozat ellen. További beadványra nincs lehetőség.

Falcis most arra törekszik, hogy megtámadja az ország polgári törvénykönyvének azon rendelkezését, amelyek a házasságot férfi és nő között határozza meg. A bíróság elismerte, az alkotmány nem kifejezetten tiltja az azonos neműek házasságát, ugyanakkor a házasság meghatározásának kérdéseit a jogalkotónak kell kezelnie.

Honesto Ongtioco atya,  Cubao egyházmegye püspöke az üggyel kapcsolatban kijelentette:

a katolikus egyház a házasságkötéssel kapcsolatban mindig is Jézus tanításait fogja támogatni, függetlenül attól, hogy az adott állam milyen törvényt hoz majd.

Mervin Castro a Családügyekért felelős püspöki bizottság titkára szerint a bíróság döntése még hiányos, mivel nem tiltja a homoszexuálisok házasságát. Az egyházi vezető felhívta a figyelmet egy jogi kiskapura, ami a parlamenti képviselők kezében van.

– Az országgyűlés fogadhat el új törvényt, ezért a keresztényeknek ébernek kell lenniük! – figyelmeztetett Castro atya.

Maria Sofia Robles, a Párok Krisztusért egyházi csoport tagja a Fides hírügynökségnek elmondta, hogy a hívők meg akarják védeni a házasság szentségét és a hagyományos családmodell intézményét.

A házasság kizárólag egy férfi és egy nő között lehet gyümölcsöző. Ezt mondta elő a természet törvénye is. Örülünk, hogy a bíróság az igazságot fogata el.

Castro atya szerint viszont korai az öröm. A végső győzelem még várat magára, mivel a Fülöp-szigetek alkotmánya nem korlátozza a házasságot szexuális identitás alapján. Ezért még meg kell várni a végső döntést, amit a jogalkotók hoznak majd meg.

Forrás: vasarnap.hu/fides.org

További híreink

A hamisított termékek közegészségügyi veszélyt jelentenek

Dunai Tibor

Felgyújtotta magát egy férfi a varsói parlament közelében

Szabó Norbert

A Fehér Ház fokozza a nyomást a Huaweire

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen