2.5 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
HírekKiemeltSport

“Ennél többet érdemelt volna a csapat”

A válogatott tagjai valamennyien nagyon csalódottak voltak, amiért nem sikerült a továbbjutás, viszont bíznak benne, a vb-selejtezőkön megmutathatják, mit tudnak.

Hatalmas izgalmakat, és a kelleténél több fordulatot hozott a németek elleni sorsdöntő találkozó, melynek lefújásával az Európa bajnokság véget ért Magyarország számára.

A második magyar gólt szerző Schäfer András könnyeivel küszködve nyilatkozott az M4 Sport riporterének.

“Ennél többet érdemelt volna a csapat, mindhárom meccsen nagyon nagyot küzdöttünk. Nagyon nehéz most mit mondani. Le a kalappal a csapat és a szurkolók előtt. Nagyon rossz érzés így kiesni. Megbeszéltük félidőben, hogy 50 percig az életünkért fogunk küzdeni, futni, így is csináltuk, védekeztünk hősiesen. Sajnos most nem volt mellettünk a szerencse. Nagyon sok van bennünk, reméljük, hogy ezt ki is tudjuk hozni a jövőben.”

Sallai Roland szerint a csapat nagyon büszke arra, hogy erőn felül tudtak teljesíteni, ennek ellenére valamennyien csalódottak, amiért ilyen játék után mégis véget ért az Eb.

“De megmutattuk, hogy a jövőben az összes ilyen nagy válogatottnak számolnia kell velünk. Erőn felül teljesítettünk, nem lehet panasz senkire, nem lehet hibáztatni senkit. Büszkék vagyunk magunkra. Amit itt nyújtottunk ezen a három mérkőzésen, le a kalappal mindenki előtt. Azt gondolom, hogy nagyon jó úton vagyunk. Az elit válogatottak ellen helyt tudtunk állni, meg tudtuk szorongatni őket. Nagyon nagy lépést tettünk ezen a három mérkőzésen”

– tette hozzá.

Botka Endre úgy véli, “nagyon nem volt benne a mérkőzésben, hogy gólt tudnak szerezni a németek.

“Nagyon kompaktak voltunk, nem találták a helyet közöttünk. Nagyon sajnálatos, hogy megint ilyen megpattanós gólt kaptunk. A vége felé nagyon pánikoltak, hiszen vezettünk. Sajnálom, hogy ki tudtak egyenlíteni, és elúszott ez az egész. A meccs előtt sokan aláírták volna a döntetlent, mi nem így tettünk, meg akartuk nyerni. Szerintem végig tudatosan és jól játszottunk, sajnos ez lett a vége. Ennek a mérkőzésnek le kell ülepednie egy kicsit. Most még elég nagy csalódottság van bennem, szomorú, hogy ez lett a vége”

– mondta.

Gulácsi Péter is érezte, nagyon közel voltunk “valami egészen különlegeshez”, ezért kifejezetten rossz érzés vesztesen távozni. Vesztesen, hiszen, ahogyan Hajdú B. is fogalmazott: ez a 2-2 nekünk ugyan olyan, mintha 8-2 lenne.

“És amikor végül centimétereken múlik, hogy nem sikerül, az nagyon rossz. Nyilván ha valaki azt mondja, hogy két gól fogunk lőni, akkora előre csalódás lett volna, ha nem sikerül megnyerni a meccset. 1-1 után szenzációsan reagáltunk, megszereztük a vezetést. Nagyon közel voltunk a győzelemhez”

– vélekedett a magyar válogatott kapusa. Hozzátette:

“Nagyon sok van még ebben a csapatban. Sajnálom, hogy nem sikerült a továbbjutás, mert azt gondolom, hogy ez a teljesítmény alapján megérdemeltük volna. Három topcsapat ellen játszottunk, akik tudtak ellenünk dominálni, de meccsről meccsre fejlődtünk, a mai volt talán a legjobb meccsünk. Remélem, hogy ezt a lelkesedést, ezt a közeget, ami most körülvett minket az Eb-n, tovább tudjuk vinni, hiszen a két hazai meccs mindannyiunknak meghatározó élmény volt. Az Eb alatt is megmutattuk, hogy nagy dolgokra is képesek lehetünk, ez a vb-selejtezőkön is sikerülhetne, ez a célunk.”

Fotó: MTI/Kovács Tamás

További híreink

Feldühödött autósok vonszolták le az útról a forgalmat akadályozó klímaaktivistákat (+VIDEÓ)

Magyar Jelen

Mit jelent – és mit nem – a németek kiesése?

Horváth Tamás

Telefonon keménykedett Putyinnal a német kancellár

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben