7.1 C
Budapest
2021. december 2., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

Észak-Korea kilőtt két, egyelőre azonosítatlan típusú lövedéket, amelyek a Japán-tengerbe csapódtak


Külföldi hírügynökségek is megerősítették, hogy Kim Dzsong Un figyelemmel kísért pénteken egy tüzérségi hadgyakorlatot.

Észak-Korea hétfőn kilőtt két, egyelőre azonosítatlan típusú lövedéket, amelyek a Japán-tengerbe csapódtak – közölte a dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottsága.

A katonai parancsnokság szerint a harceszközöket Vonszan városának térségéből indíthatták, további részleteket egyelőre azonban nem közöltek a lövedékekről.

A Reuters és az AP hírügynökségek felidézték, hogy Kim Dzsong Un észak-koreai vezető pénteken egy tüzérségi hadgyakorlatot kísért figyelemmel a két Korea közötti frontvonal és a keleti térség egységei harckészültségének felmérésére.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség szerint ez idén az első nagyobb észak-koreai fegyverteszt. A kommunista állam tavaly 13 alkalommal végzett próbaindítást rakétákkal. Phenjan újévi üzenetében az Egyesült Államokkal tavaly zátonyra futott atomfegyver-mentesítési tárgyalásokra utalva “újfajta hadászati fegyverre” és “megdöbbentő tényleges cselekedetre” figyelmeztetett. Szakértők szerint az említett hadászati fegyver egy fejlett interkontinentális ballisztikus rakéta vagy egy tengeralattjáróról indítható ballisztikus rakéta lehet.

Forrás: HVG

További híreink

Miccs, vodka, kirúgások és nyereményautó – zsarolási körkép a Magyar Jelenen

Faragó Dániel

Újabb videó Toroczkai Lászlótól, kik a koronavírus haszonélvezői?

Kemény János

115 ezer kacsát mészárolnak le

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben