5.4 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Észak-koreai rakétakísérlet miatt kellett óvóhelyre menekülniük a japánoknak

Japán kedden kora reggel arra szólította fel a legészakibb főszigetén élő lakosait, hogy vonuljanak óvóhelyre, miután Észak-Korea legalább egy ballisztikus rakétát lőtt át az ország északi része fölött – írja a CNN.

A szigetország miniszterelnöki hivatalának közleménye Hokkaidón és az ország északkeleti részén fekvő Aomori prefektúrában élő lakosokra vonatkozott.

Egyértelmű provokáció

2017 óta ez az első ballisztikus rakéta, ami Japán fölött haladt el. A beszámolóból az is kiderült, hogy Kim Dzsongun 2012-es hatalomra jutása óta a 2022-es a legtermékenyebb – természetesen nem élelmiszerelőállítás, vagy a feldolgozóipar, hanem a rakétakísérletek szempontjából. Minden bizonnyal az észak-koreai diktátor igen frusztrált, amiért gyakorlatilag senki sem figyel már az elszigetelt, éhező, önellátásra képtelen kis kommunista országra, mióta a nagyhatalmak megkezdték a mozgolódást.

Feszültséglevezetés gyanánt pedig nincs is jobb célpont, mint az 1945 óta megszállás alatt tartott, teljesen pacifikált Japán.

Az ország jelenlegi miniszterelnöke, Fumio Kishida sem tehetett egyebet, mint elítélte a kilövést. „A közelmúltban megismételt ballisztikus rakétakilövések felháborítóak” – mondta, ám mindenki tudta, hogy az eset következmények nélkül marad, és a lakosság nem is várja el, hogy bármi vonatkozása legyen a dolognak.

További híreink

34 éves elnököt választott ifjúsági tagozatának élére a Fidesz

Faragó Dániel

Exkluzív! – Somogy megyében kaptak lencsevégre egy krampuszt, bolti lopás miatt keresik

Faragó Dániel

Felbomlott a szivárványkoalíció a DK fővárosában, működésképtelenség miatt feloszlatást terjeszt elő a Mi Hazánk

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben