2.1 C
Budapest
2022. december 3., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírek

“Ez a harc lesz a végső…”

“Ez a harc lesz a végső” – énekelték évtizedeken át az elvtársak az Internacionálé sorait. Emlékszünk rá, még a rendszerváltás után is felhangzott egy-egy MSZP-kongresszus zárásaként. Azonban most úgy tűnik, valóban hattyúdala következik az egykori állampárt utódjának.

Ugyanis a Nézőpont Intézet által végzett felmérés szerint történelmi, 30 éves mélyponton van a párt.

A biztos pártválasztók csupán 4%-a választaná a szocialistákat, ha most vasárnap lennének a választások. De ha hozzáadjuk a szintén nem túl acélos Párbeszéd nevű formációt, kikkel szövetségben állnak, úgy is csak 5%-ot érnének el. Ez sem lenne elegendő a bejutáshoz, ugyanis a szabályozások szerint így, ketten együtt indulva 10%-ot kellene megugorniuk a bejutáshoz.

Az olyan kommunikációs “bravúrok” után, mint Kunhalmi Ágnes nagyon benézett kijelentése, mint ismert, Nyírő József helyett Nyírő Gyulát sikerült lenáciznia, nem igazán várható, hogy ez a szám jelentősen fentebb evickéljen. Ezért hát borítékolható, az MSZP lesz az egyik legnagyobb szószólója a közös balliberális listának, ha legalább nyomokban túl akar élni 2022 után.

Így aztán mehet kuncsorogni ahhoz a Gyurcsány Ferenchez egy kis alamizsnáért, aki tulajdonképpen tönkrevágta őket, hiszen a Demokratikus Koalíció szívta át az MSZP-s szavazókat. Lesz egy kis tülekedés Jakab Péterrel, kié legyen az a kis morzsa.

Csak nehogy aztán Fletó úgy feleljen, hallva túlzó elképzeléseiket, mint egykor Marozsán elvtárs:

“Nem a zsemle a kicsi, a pofátok nagy!”

További híreink

Végül minden a helyére kerül: már Újpesten sem állít adventi keresztet a Jobbik

Magyar Jelen

Ezt is megéltük: Jobbikból a DK-ba – nem is akárhogy

Magyar Jelen

Alig két hete lépett át a DK-ba, már Gyurcsánnyal egyeztet az újpesti polgármester

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben